Mies ja alaston ase -käsikirjoittaja suomi komedian uutta versiointia – leffa on silti tulossa

29.2.2024 12:58
Paramount Pictures/ Mies ja alaston ase, 1988

Kreisikomedian parhaimmistoon usein luokiteltu Mies ja alaston ase on haluttu tehdä uusiksi jo useamman vuoden ajan. Ajatusta uudesta versioinnista on kehitellyt myös käsikirjoittaja ja ohjaaja David Zucker, joka muistetaan alkuperäisen elokuvasarjan yhtenä käsikirjoittajana ja ohjaajana. Vanhoille Mies ja alaston ase – tekijöille ei kuitenkaan ole tehtävää uudessa elokuvassa.

Tämä ratkaisu on ärsyttänyt erityisesti Zuckerin käsikirjoittajakollega Pat Proftia, joka kertoi viime vuoden lopulla suoran mielipiteensä heidän sivuuttamisestaan. Vaikka Proft ei tuolloin kovin korkeita odotuksia komedian uudelle versioinnille tai sen etenemiselle antanut, projekti on nyt harpannut eteenpäin.

Etenemisen voi luonnehtia tapahtuvan nyt jopa vauhdikkaasti, sillä Paramount Pictures aikoo tuoda leffan ensi-iltaan jo heinäkuun 2025 lopulla. Uusi elokuva on saanut ohjaajakseen Akiva Schafferin, jolla on historiaa Saturday Night Live -sketsisarjan käsikirjoittajana ja ohjaajana. Hän kuuluu myös versioinnin käsikirjoittajatiimiin Dan Gregorin ja Doug Manin ohella.

Aiemmin leffan käsikirjoittajaksi mainittu Seth MacFarlane on siirtynyt tuottajan tehtäviin. Leslie Nielsenin paikan tohelona Frank Drebininä ottaa uudessa tulkinnassa Liam Neeson (Taken).

 

Lähteet: Screen Crush, THR

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa