Martin Scorsesen tositapahtumiin pohjaava Killers of the Flower Moon keräsi katsojia – mutta jäi yllättäjän jalkoihin

23.10.2023 13:54
Finnkino/Killers of the Flower Moon, 2023

Vastikään elokuvateatterikierroksensa aloittanut Killers of the Flower Moon on ollut eittämättä yksi syyskauden odotetuimpia ensi-iltoja. Martin Scorsesen uutukainen pohjaa tositapahtumiin: kuolema alkoi korjata satoaan osage-heimon jäsenten keskuudessa, kun muut alkoivat havitella sen öljyrikkauksia. Yhtä leffan päärooleista näyttelee Leonardo DiCaprio, mutta hieman yllättäen Killers of the Flower Moon ei ole ollut viikonlopun kovin hitti.

Kotitantereillaan Pohjois-Amerikassa Killers of the Flower Moon päätyi myyntitilastojen kakkoseksi. Alueelta 23 milj. dollaria kerännyt elokuva jäi ns. nielemään pölyä, kun kansa valitsi lippuluukuilla mieluummin muusikkotähti Taylor Swiftin konserttielokuvan The Eras Tour. Swiftin musiikkispektaakkeli pyöri nyt teattereissa jo toista viikkoa.

Kansainvälisestikään Scorsesen ja DiCaprion tuorein yhteistyö ei yllättäen päätynyt tilastojen ykköseksi. Tälle paikalle kiipesi nyt intialainen versiointi David Cronenbergin jännityselokuvasta A History of Violence. Leo-niminen elokuva, joka on nähtävissä myös Suomessa, kertoo Cronenbergin elokuvan tavoin pienyrittäjämiehestä, jonka mukavan olemuksen takaa alkaa paljastua synkkiä salaisuuksia. Tamilinkielinen Leo on nyt kerännyt kassoilta 48,5 milj. dollaria, kun Killers of the Flower Moonin kansainväliset tulot jäivät 44 milj. dollariin.

 

Lähde: Variety

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa