Koomikkolegendaa kritisoinut artikkeli nostatti puolustuspuheiden vyöryn

11.9.2023 14:46
Disney/Hulu/ Only Murders in the Building

Usein toisen komedialegendan, Steve Martinin, rinnalla nähty Martin Short (kuvassa vas.) on noussut kuumaksi puheenaiheeksi. Martinin ja Selena Gomezin kanssa tällä haavaa Only Murders in the Building -suosikkisarjaa tähdittävää Martin Shortia kritisoiva artikkeli on kirvoittanut puolustuspuheenvuoroja mutta myös samanmielisyyttä.

Nykyään seitsenkymppinen Short näytteli ensimmäiset pitkät elokuvaroolinsa 1980-luvulla, mutta hän oli jo ennen sitä tv:stä tuttu kasvo, mm. Saturday Night Live -sketsisarjasta. Slate-julkaisun artikkeli kertaa Shortin uraa ja samalla kirjoittaja Dan Kois ihmettelee useiden esimerkkien kautta, onko Short oikeasti komedian nero vai ärsyttävin näyttelijä, jota Maa päällään kantaa. Koisin näkemyksen mukaan Short tekee ihan mitä tahansa naurujen eteen ja näyttelee miltei aina käsittämättömän sietämättömiä ja yliampuvia hahmoja.

Hän kuvaille palkittua tähteä myös hengästyttäväksi, hikiseksi ja epätoivoisen epähauskaksi. Mm. Better Call Saul -sarjassa näytellyt amerikkalainen Michael McKean on todennut viestipalvelu X:ssä kanadalaiskollegaansa kritisoivasta tekstistä, että totuus on viimein paljastunut. Toisaalta Shortin legendaarisuutta ei ole haluttu kiistää. Esim. Succession-tähti J. Smith-Cameron toteaa X:ssä näin:

– Pahamaineinen Martin Short -juttu on täynnä videoleikkeitä tai viitteitä hahmoihin, jotka kirjoittaja kokee jotenkin ärsyttäviksi, mutta [ne] ovat niin viihdyttäviä, että koko juttu kääntyy [Shortin] hyväksi.

Myös Star Wars -tähti Mark Hamill ihmettelee Slaten artikkelia, sillä hänen mielestään Martin Short on HILLITTÖMÄN HAUSKA.

 

Lähteet: Variety, Slate

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa