Kassamagneetiksi muodostuneen Barbien jatko-osa arveluttaa

9.8.2023 00:17
Warner Bros./ Barbie, 2023

Jotkut jopa yllättänyt Greta Gerwigin luotsaaman Barbie-leffan menestys on herättänyt spekulaatiot jatko-osasta. Barbie rikkoi viime viikonloppuna huiman miljardin dollarin lipputulojen rajan. Maailmalaajuisesti vastaavia lipputuloja ei parin viime vuoden ajalta ole monellakaan elokuvalla ollut. Tänä vuonna julkaistuista sen on saavuttanut vain The Super Mario Bros. Movie (1,35 miljardia dollaria), ja viime vuonna julkaistuista Jurassic World: Dominion (n. 1 miljardi), Top Gun: Maverick (n. 1,49 miljardia) ja Avatar: The Way of Water (n. 2,32 miljardia).

Onko huiman rajapyykin saavuttaminen merkki jatko-osan tarpeesta? Barbie-brändin oikeuksia kontrolloiva Mattel suhtautuu ajatukseen pienellä varovaisuudella. Yhtiön toimitusjohtaja Ynon Kreiz muistuttaa, että Barbie on laaja tuotemerkki ja myös joustava, mahdollisuuksia ajatellen. Hän on todennut, että jatko-osa, tai jopa elokuva-franchise on Mattelin suunnitelmissa, mikäli ensimmäinen elokuva saavuttaa suosiota.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Gerwig sopi tekevänsä vain yhden Barbie-rainan, kuten käsikirjoittajapuolisonsa Noah Baumbachkin. Myöskään Ken-hahmoa näyttelevä Ryan Gosling ei ole jatko-osien perään – hän on jopa kieltäytynyt projekteista, joissa hänen olisi pitänyt sitoutua jatko-osan tekemiseen. Elokuvan nimiroolia kantava ja sen tuottajana toiminut Margot Robbie oli niin ikään lupautunut mukaan vain tähän yhteen Barbie-seikkailuun.

Jos Mattel päätyy tekemään toisen ei-animoidun Barbie-elokuvan, sen tekijät ovat mahdollisesti aivan toiset. Joidenkin arvioiden mukaan jatko-osan tekeminen olisi jopa vikatikki, sillä Robbien tähdittämän elokuvan käsikirjoitus ei jätä edes tilaa seuraavalle osalle. Toisaalta Barbie-leffaa on arvioitu niin omaa luokkaansa olevaksi, että jatko-osasta saattaisi tulla vain kehno kopio.

 

Lähteet: Metro.co.uk, Box Office Mojo, THR, Screenrant, Comicbook, Variety, Collider, DigitalSpy

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa