Harry Potter -elokuvista tuttu brittitähti suomii entistä kanssanäyttelijäänsä

16.9.2023 23:28
Warner Bros./ Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2, 2011

Harry Potter -leffasarjan professori Versona nähty veteraanitähti Miriam Margolyes (kuvassa vas.) on avautunut huonosta kohtelustaan. Margolyes syyttää toista veteraanitähteä väkivallasta kuvauksissa.

Margolyesin mukaan koomikko Steve Martin oli kauhea työtoveri Pienen kauhukaupan kuvauksissa 1980-luvulla. Frank Ozin ohjaama musikaalikomedia asetti Martinin sadistisen hammaslääkärin rooliin ja Margolyesin tämän klinikan apulaiseksi. Uudessa muistelmateoksessaan Oh Miriam: Stories from an Extraordinary Life Margolyes kertoo joutuneensa hakatuksi ovella päin naamaa pitkin päivää, lyödyksi ja isketyksi maahan ilman anteeksipyytelyjä. Martinin käytöksestä Margolyes toteaa näin:

–  Ehkä hän metodinäytteli.

Margolyesin syytökset tulivat yllätyksenä sekä Martinille itselleen että Frank Ozille. Oz muistelee, että Elvis-henkistä rokkimeininkiä sisältävän kohtauksen iskun ei pitänyt olla aito.

– Harjoitutan aina fyysisen toiminnan hidastettuna. […] Olen hämmentynyt siitä, mistä hän puhuu. En tunnista siitä Steveä, jonka minä tai muut tiedämme. Hän on aina ollut ammattimainen ja kunnioittava kaikille kuvauksissani, Oz hämmästelee.

Martin itse muistaa, että Pienen kauhukaupan tekeminen sujui Margolyesin kanssa niin ikään ammattimaisesti. Hän kiistää tämän syytökset:

– Meillä oli hyvä keskusteluyhteys. […] Kun esitetään, että vahingoitin häntä tai olin jotenkin huolimaton stunttien kanssa, minun täytyy puolustautua. Muistan olleeni erittäin varovainen valelyönnin osalta – samaa varovaisuutta käyttäisin missä tahansa vastaavassa kohtauksessa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Margolyes esittää negatiivisia väitteitä muista viihdealan ammattilaisista. Aiemmin hän on syyttänyt mm. Arnold Schwarzeneggeriä omahyväiseksi ja pieraisemisesta päin hänen naamaansa End of Days -toimintaelokuvan kuvauksissa sekä Monty Python -koomikko John Cleesea myrkylliseksi ihmiseksi. Cleese ja Margolyes olivat aikoinaan samassa yliopiston huumoriesityksessä.

 

Lähteet: Independent.co.uk, Mirror, People, Huffington Post

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa