Dyynin kuumottavia salaliittokuvioita ei nähdä sittenkään pian?

25.8.2023 14:40
Warner Bros./ Dyyni: Osa kaksi, 2023

Denis Villeneuven tulkinta Frank Herbertin tieteisklassikosta Dyyni ei jatku tuotantoyhtiö Warner Brosin ilmoituksen mukaan valkokankailla aivan kohta. Kuten aiemmin uutisoimme, elokuvalle oli pedattu hyvää näkyvyyttä IMAX-ketjun teattereissa loppuvuodesta. Ketjun johtaja piti jopa taloudellisesti huonona ratkaisuna tuotantoyhtiölle, jos se päättäisi siirtää jo rutkasti rahaa nielleen elokuvan julkaisua marraskuulta ensi vuoteen.

Heinäkuulta asti vatvottu asia sai nyt viimein vahvistuksen: Suuri yleisö joutuu odottamaan Paul Arteidesin (Timothée Chalamet) seuraavaa siirtoa mahtisukujen mittelössä maaliskuulle 2024. Leffan Suomen ensi-illaksi ilmoitetaan vielä tätä kirjottessa 3.11.23, mutta tieto tullee muuttumaan. Syy maailmanensi-illan siirtämiselle löytyy yhdysvaltalaisten näyttelijöiden ja käsikirjoittajien liittojen työtaisteluista, joihin ei vieläkään ole yrityksistä huolimatta löydetty ratkaisua. Koska elokuvan tähdet eivät lakon aikana osallistuisi leffan markkinointiin, Dyyni: Osa kahden näkyvyys voisi jäädä toivottua heikommaksi.

Warner Bros. on myös ennen tehnyt hämmentäviä päätöksiä miljoonia maksaneiden tuotantojensa kanssa. Kohtalaisen tuoreessa muistissa ovat Batgirl-elokuvan hyllyttäminen lähes viime metreillä ja pitkäaikaisen yhteistyön päättyminen Christopher Nolanin kanssa, kun hänen ohjaamansa Tenet ajettiin ohjaajan toiveen vastaisesti suuren valkokangaslevityksen sijasta kiireellä suoratoistopalveluun.

 

Lähteet: Variety, Collider

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa