Dyynin jatko-osa ei ehkä myöhästykään

20.8.2023 21:58
Warner Bros./ Dyyni: Osa kaksi, 2023

Heinäkuussa tieteiseepos Dyynin eli Dunen faneille kiiri ikäviä uutisia, sillä Denis Villeneuven ohjaaman seikkailun odotettu jatko-osa ei niiden mukaan ilmestyisikään vielä tänä vuonna. Dyyni: Osa kahden eli Dune 2:n maailmanensi-iltaa oli soviteltu marraskuun alkuun, mutta Warner Bros. aikoi huhujen mukaan puskea leffan jopa ensi vuoden puolelle.

Siirtoa on harkittu joidenkin lähteiden mukaan Hollywoodissa edelleen käynnissä olevien näyttelijöiden- ja käsikirjoittajien ammattiliittojen (SAG-AFTRA ja WGA) työtaistelun takia. Vaikka Dune 2 saatiin kuvatuksi ennen näitä lakkoja, näyttelijät eivät SAG-AFTRAn sääntöjen mukaan saa osallistua työnseisauksen aikana esim. elokuvien markkinointikiertueille. Dunen kohdalla se tarkoittaisi, ettei punaisilla matoilla tai haastatteluissa nähtäisi vilaustakaan Timothée Chalamet’stä, Zendayasta, Josh Brolinista tai Javier Bardemista.

IMAX-yhtiön toimitusjohtaja Richard Gelfond on kuitenkin todennut, että Dune 2:n ensi-illan siirtäminen ei olisi näköpiirissä. Hänen mukaansa IMAX-ketju on sitoutunut esittämään Dune 2:ta marraskuussa, ja sitä markkinoidaan jo.

– Trailereita näytetään jo. Materiaalia on jo paljon esillä. He esittelivät [elokuvaa] jo isosti konferensseissa. Itse asiassa Denis Villeneuve itse esitteli IMAX-tapaamisessa. Joten portit ovat jo tavallaan auki. Jos elokuva vedetään takaisin sisään, kulut tuplaantuvat, Gelfond huomauttaa.

Ensi-illan siirtämisessä ei olisi Gelfondin mukaan juurikaan mieltä markkinointikulujen kasvamisen vuoksi ja koska Dune 2:n marraskuinen ensi-ilta soisi elokuvalla hyvän ja pitkän esityskauden. Marraskuusta asti Dune 2:lla olisi kuusi viikkoa aikaa haalia massia IMAX-teattereissa.

 

Lähteet: Variety, Screenrant, Vanity Fair

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa