Disney siivosi leffaprojektien listaansa – mutta mitä muutoksia tehtiin?

10.3.2024 01:30
Disney/ Frozen II, 2019

Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger kertoi muutamia päiviä sitten yhtiön sijoittajakonferenssissa, että Disneyllä on kaikessa hiljaisuudessa pantu piste muutamalle projektille, koska ne eivät tuntuneet tarpeeksi vahvoilta. Mitä nämä projektit ehkä olivat, sitä Iger ei avannut tarkemmin. Ohjaaja Juan Carlos Fresnadillolla on kuitenkin tiedossa eräs Disney-leffa, joka ei ole tulossa.

Fresnadillon piti luotsata Disneyn piirrosklassikoihin luettavan Miekka kivessä -elokuvan uusi, ei-piirretty versiointi. Ohjaajan mukaan hänet kiinnitettiin projektiin jo pitemmän aikaa sitten, mutta studio päätti lopulta keskeyttää elokuvan suunnittelun. Hän ei osaa sanoa, aikooko Disney palata projektin pariin myöhemmin.

– Olisin innokkaasti mukana, jos he näyttäisivät sille vihreää valoa, Fresnadillo toteaa ja muistuttaa, että kuningas Arthurin tarinasta ammentavalla Miekka kivessä -piirretyllä on suuri fanijoukko.

Fresnadillon sanoista huolimatta Miekka kivessä on kuitenkin kaukana Disneyn suosituimpien animaatioiden joukosta, jonka kärjessä ovat Frozen II ja Frozen (molemmilla maailmanlaajuisesti yli miljardin dollarin tulot). 1960-luvulla valmistunut Miekka kivessä ei yllä suosiollaan edes Disneyn omistaman Pixarin Toy Story 4:n tai 3:n tasolle. Niinpä ei ole erikoista, että yhtiö on viestinyt kiinnostuksestaan jatkaa Toy Story -elokuvasarjaa ja on myös tuomassa ensi-iltaan Vaiana– eli Moana-animaation jatko-osaa – Moanan ensimmäinen seikkailu on Disneyn viidenneksi menestynein animaatio yli 629,6 milj. dollarin lipputuloilla.

Disneyn tulevien elokuvien listalta on poistettu lisäksi uusi versiointi vuoden 1942 Bambista – ainakin Sarah Polleyn ohjaamana. Metsäneläinten koettelemuksia kuvastava tarina on toistaiseksi ilman ohjaajaa, sillä Polley jätti tehtävänsä pian sen jälkeen kun Disneyn tuottaja Sean Bailey oli luopunut omista tehtävistään. Studion oletetaan jatkavan Bambin parissa, kun uudet henkilöt löydetään, mutta erityisesti Baileyn väistyminen vaikuttanee suunnitelmiin. Juuri hän on ajanut vahvasti Disney-animaatioiden, kuten Leijonakuninkaan ja Aladdinin, tekemistä uudelleen. Baileyn korvaa David Greenbaum (mm. Tolkien).

 

Lähteet: Deadline, Screen Crush, IndieWire, Yahoo! Movies, Collider, The Numbers

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa