Christopher Nolanin Oppenheimerissa nähdään sittenkin CGI-kikkailua – häveliäisyyssyistä

25.7.2023 14:09
Universal/ Oppenheimer, 2023

Christoper Nolanin tiedemieskuvaus Oppenheimer on Greta Gerwigin Barbien ohella ollut lähiaikojen kassamagneetteja. Oppenheimerin on kerrottu tehneen tiliä jopa 60 % ennakoitua paremmin. Korkean ikärajamerkinnän saaneelle leffalle arviolta 174,5 milj. dollarin lipunmyyntitulot ovat yllättävät, varsinkin elokuvan juututtua vielä sensuurin hampaisiin.

Mm. Intiassa ja Bangladeshissa Oppenheimeria on muokattu paremmin paikallisia säädöksiä vastaavaksi. Tiedossa ei ole, onko näistä muokkauksista neuvoteltu Nolanin tai edes leffan tuotantoyhtiön kanssa. Joka tapauksessa erästä alastonkohtausta on osassa elokuvakopioita muutettu digitaalisesti. Temppu sotii Nolanin alkuperäistä ajatusta vastaan: elokuvantekijä on kertonut, ettei Oppenheimerissa ole lainkaan CGI-kohtauksia, koska hän pitää tietokonegrafiikan käyttämistä toki monia asioita mahdollistavana, mutta myös jossain määrin lällärimäisenä.

Nolanin sanoista huolimatta tietyillä alueilla elokuvasta nähdään kuitenkin nyt versio, jossa esim. Florence Pughin paljaan vartalon peitoksi on luotu jälkikäteen musta mekko. Lopputulosta voi ihmetellä somessa leviävästä kuvasta.

 

Lähteet: SlashFilm, Collider, NY Times

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa