Videopeli Cyberpunk 2077:n julkaisu ei mennyt vuonna 2020 todellakaan putkeen. Mm. Keanu Reevesin näyttelemällä pelihahmolla, tyylikkäillä ennakkokuvilla sekä suurilla lupauksilla mainostettu peli oli julkaistaessa viivästyksistä huolimatta niin buginen, että esim. Sony veti sen valitusryöpyn vuoksi pois pelikaupastaan. Tänään tilanne on jo toinen, koska pelin virheitä on paikattu rankalla kädellä. Mutta kääntyisikö Cyberpunk 2077 elokuvaksi?
Brittiläinen näyttelijätähti Idris Elba, joka lainasi viime vuonna olemustaan ja ääntään Cyberpunk-pelien hahmo Solomon Reedille, pitää ajatusta aivan mahdollisena. Hänen mukaansa Reed ja Keanu Reevesin tulkitsema Johnny Silverhand voisivat kohdata myös valkokankailla:
– Luulen, että [Cyberpunk 2077:sta] jos mistään voisi tehdä näytellyn elokuvan, ja luulen, että [Keanun] ja minun hahmoni tuottaisivat yhdessä Vau-efektin. Joten tehdään siitä puhumalla todellista.
Luther-sarjasta ja mm. Marvel-elokuvien Heimdallina tunnettu Elba on saanut pelin fanikunnalta paljon kiitosta roolityöstään. Viime vuoden lopulla pelin taustalla oleva CD Projekt Red ilmoitti, että Cyberpunk 2077:n pohjalta myös suunnitellaan pitkää toimintaelokuvaa. Sen enempää aiheesta ei kuitenkaan ole hiiskuttu.
Toisaalta Keanu Reevesin halu muuntautua Johnny Silverhandiksi myös elokuvaa varten on kysymysmerkki. Reeves esim. totesi hiljattain, ettei häntä välttämättä enää nähdä toimintaleffasarja John Wickin keskiössä. Syyskuussa 60-vuotta täyttänyt tähti on perustellut asiaa näin:
– Ei koskaan voi sanoa ei koskaan, mutta polveni ovat sitä mieltä, etten voi tehdä enempää John Wick -elokuvia. Sydämeni haluaisi, mutta polvistani en tiedä…
Lähteet: Comingsoon.net, Metro.co.uk
Toim. R. Isoviita