Brendan Fraserin tuleva elokuva kuulostaa vähän kuin Bill Murrayn hittirainalta

25.11.2023 00:24
©A24/ The Whale, 2022

Viime vuonna Darren Aronofskyn The Whale -draamassa loistanut Brendan Fraser on valikoinut itselleen uuden roolin. Oscar-palkittu näyttelijä näyttelee lähitulevaisuudessa elokuvassa nimeltä Rental Family.

Vaikka leffan nimi saattaa kalskahtaa hieman Fraserin ysärivuosien komedioilta, kuten Viidakon Ykältä, kreisikomediallista menoa Rental Familylta ei ehkä kannata odottaa. Idealtaan se saattaa jopa kuulostaa enemmän Bill Murrayn ja Scarlett Johanssonin parinkymmenen vuoden takaiselta hitiltä Lost in Translation: Tässäkin elokuvassa amerikkalaisnäyttelijä päätyy Japaniin töihin ja löytää itsensä.

Rental Familyssa kyseinen mies ei kuitenkaan koe kulttuurien yhteentörmäyksiä mainoskuvauksissa. Fraser tulkitsee elokuvassa näyttelijää, jonka tokiolainen yritys ottaa listoilleen tyydyttääkseen asiakaskuntansa toiveita. Tämä yritys on erikoistunut vuokraamaan perheenjäseniä mm. erilaisiin tilaisuuksiin tai yksinäisten seuraksi. Työ vie Fraserin näyttelemän miehen odottamattoman äärelle. Fantasialta kuulostava liikeidea on Japanissa myös totta.

Leffan ohjaa sen osittain Stephen Blahutin kanssa käsikirjoittanut Mitsuyo Miyazaki alias Hikari, jonka kädenjälkeä on ollut tarjolla myös Netflixin mustaa huumoria sisältävässä minisarjassa Beef.  Elokuvan kuvausten on tarkoitus alkaa ensi keväänä.

 

Lähteet: Deadline, MovieWeb

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa