Boyhood-ohjaaja kaavailee ensi-iltaa 2040-luvulle – jos on hengissä

31.5.2024 07:17
©2004 Warner Independent Pictures Inc.

Vuolaasti kehutun Boyhood-draaman runsaassa vuosikymmenessä kuvannut Richard Linklater on aloittanut uuden ns. ikuisuusprojektinsa. Linklater ilmoitti jo vuonna 2019 tarttuvansa Stephen Sondheimin kirjoittamaan Merrily We Roll Alongiin, jonka kääntäminen elokuvaksi veisi n. 20 vuotta. Tuotanto on kokenut takaiskuja, mutta ohjaajan mukaan osia elokuvasta on jo taltioitu.

Vaikka Sondheimin teos on totuttu näkemään teatterissa tavanomaisen musikaalinäytelmän mittaisena, Linklater on alusta alkaen halunnut kuvata sen niin, että leffassa mukana olevat näyttelijät vanhenevat luonnollisesti 20 vuotta. Elokuva tosin etenee ajallisesti takaperin, hahmojen kyynisestä keski-iästä kohti näiden toiveikasta nuoruutta.

Merrily We Roll Alongin tuotanto kompasteli alkumetreillään näyttelijävaihdoksen takia: sen yhteen päärooliin nimetty Blake Jenner (Glee) nousi kohuotsikoihin parisuhdeväkivallan takia ja jätti roolinsa. Hänen tilalleen astui viime vuonna Paul Mescal (Normaaleja ihmisiä), joka on kiinnostanut myös The Beatles -yhtyeen vaiheita valottavan suurprojektin tekijöitä.

Mescalin lisäksi elokuvassa näyttelevät Beanie Feldstein ja Ben Platt. Jos elokuva saadaan valmiiksi vuoteen 2041 mennessä, sen tähdet ovat kaikki ylittäneet 45 vuoden rajapyykin. Linklater itse puolestaan olisi jo juhlinut 80-vuotispäiviään. Ohjaaja (kuvassa nelikymppisenä, jolloin häneltä julkaistiin Rakkautta ennen auringonlaskua) on valmistautunut tulevaan varasuunnitelmalla:

– Totta kai ajattelen kuolevaisuutta, mutta se on vain [elinikään liittyvää] tilastomatematiikkaa. Luultavasti olen yhä maisemissa. Ja jos en ole, minulla on muutama ihminen, jotka kykenisivät viimeistelemään työn ja siitä tulisi silti kelpo elokuva.

 

Lähteet: Variety, Metro.co.uk

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa