Yli 30 vuotta edellisen suursatsauksen jälkeen: Maineikas tekijäjoukko käy läpi Kennedyn murhaa

16.5.2023 00:03

Marraskuussa 1963 salamurhaajan uhriksi joutuneen presidentti John F. Kennedyn tapaus kiinnostaa taas. Tällä erää siihen on tarttumassa huippuohjaaja David Mamet, joka saa tukea kirkkaalta tähtijoukolta.

Yhdysvaltain presidentin salamurhasta on esitetty runsaasti spekulaatioita. Vaikka aihe on kiinnostanut paljon myös elokuvantekijöitä, yksi leffa on toistaiseksi pysynyt muiden yläpuolella: Oliver Stonen ohjaama JFK – avoin tapaus. Mamet’n raina on tulossa haastamaan sitä nyt yli 30 vuotta myöhemmin.

Mamet’n ja Nicholas Celozzin kirjoittama elokuva, Assassination, lähestyy tapausta mafian näkökulmasta. Tarinan mukaan chicagolainen rikollisjohtaja oli Kennedyn murhan takana. Saman tarinan mukaan mafia myös auttoi Kennedyn valtaan. Oman mausteensa tähän tuo se, että Celozzi on sukua kyseiselle rikollisjohtajalle.

Leffan näyttelijäkaarti vaikuttaa jo tässä vaiheessa kiinnostavalta: Jännitystarinan rooleissa nähdään mm. Viggo Mortensen, Al Pacino, Courtney Love, Shia LaBeouf ja John Travolta.

 

Lähde: Deadline

Kuva:Warner Bros./JFK, 1991

Lisää luettavaa