James Bond -kirjailijalla ei ole suuria kehuja franchisen viimeisimmälle elokuvalle

4.5.2023 23:30

Makuasiat ovat henkilökohtaisia, mutta vuoden 2021 Bond-raina No Time to Die kelpasi monille. Elokuva sai katsojien mielipidettä mittaavassa Cinemascore-asteikossa varsin mairittelevan arvosanan A-. Vaikka suuri yleisö pitikin Daniel Craigin viimeistä Bond-leffaa lähes parhaaseen A-luokkaan kuuluvana, soraääniäkin löytyy.

Yksi niistä kuuluu kirjailija Charlie Higsonille. Higson on kirjoittanut 007:n luoneen Ian Flemingin jalanjäljissä mm. Bondin nuoruusvuosiin sijoittuvia teoksia, joten hänellä on näkemystä aiheelle. Juhlavuosielokuva ei miestä vakuuttanut:

– Tuumin, että se oli pielessä. Menin katsomaan No Time to Dieta vanhimman poikani, 30-vuotiaan Frankin kanssa, ja hän sanoi: ”Se tuntui kuin Bond-leffan olisi tehnyt joukko tyyppejä, joita hävettää tehdä Bond-elokuvaa.” Etukäteen piti katsoa kaksi elokuvaa, että tiesi kuka on kuka ja se on semmoista perkelettä. Laittaisivat uuden tehtävän joka jaksoon ja antaisivat Bondin olla. Ne tekivät hommasta liian monimutkaista.

Jos Higson ei Craigin Bond-kauden mutkista pidäkään, toinen vakoojaleffasarja saa häneltä kehut. Kirjailija suitsuttaa Tom Cruisen elokuvasarjaa antaumuksella:

– Mission: Impossiblet ovat nyt parasta ”Bond-viihdettä”. Niissä ei ole mitään sisimmän kaivelua, vain pelkkää wauta ja sitä että kiivetään korkealle räjäyttelemään paikkoja.

 

Lähde: CinemaBlend

Kuva: EON Productions and Metro-Goldwyn-Mayer Studios film Credit: Nicola Dove © 2021 DANJAQ, LLC AND MGM. ALL RIGHTS RESERVED/No Time to Die, 2021

Lisää luettavaa