Denis Villeneuven mukaan Dune 2 ei ole jatko-osa

29.4.2023 23:52

Vuonna 2021 julkaistu Frank Herbert -filmatisointi Dyyni eli Dune häikäisi monet. Denis Villeneuve onnistui monen mielessä jopa mahdottomaksi urakaksi paisuneen tieteisklassikon muuntamisessa elokuvaksi. Dyynin maailmaan palataan jälleen marraskuussa, kun Villeneuve saa valmiiksi seuraavan elokuvansa.

Ohjaaja painottaa, ettei kyseessä nyt kuitenkaan ole jatko-osa. Tämä saattaa kuulostaa oudolta, sillä uudessakin elokuvassa Timothée Chalamet näyttelee Arteidesin hallitsijasuvun nuorta Paulia ja Rebecca Ferguson hänen äitiään Lady Jessicaa. Mukana ovat edelleen myös Stellan Skargårdin häikäilemätön paroni Harkonnen ja Zendayan tulkitsema autiomaan Chani. Eli mistä on kyse?

– Se on tärkeää – [jatko-osan sijasta tämä elokuva] on toinen osa. Niissä on eroa… Halusin tämän elokuvan todella alkavan siitä, mihin [esnimmäinen] hahmot jätti. Ajallista hyppäystä ei ole. Halusin dramaattisen jatkumon ensimmäisen osan kanssa, Villeneuve täsmentää.

Dyyni 2:ssa nähdään uusina hahmoina mm. Elvis-rainasta tunnetun Austin Butlerin tehokkaan tappava Feyd-Rautha, Florence Pughin prinsessa Irulan ja Christopher Walken tämän isänä, Shaddam IV:nä. Leffassa Paul Arteides hakee uutta paikkaansa ja käy läpi raa’an aikuistumisriitin, mutta varsinainen valtataistelu jatkuu. Villeneuven mukaan hänen päämääränään on kuitenkin ollut tehdä tästä elokuva, joka on laajuudestaan huolimatta hyvin hahmokeskeinen.

 

Lähteet: SlashFilm, Vinity Fair

Kuva:Warner Bros./ Dyyni, 2021

Lisää luettavaa