Piirisyyttäjä kovana: Traagisesti katkenneista western-kuvauksista syyte myös Alec Baldwinille

19.1.2023 22:02

Lännenelokuva Rustin kuvaukset järkyttävästi pysäyttänyt onnettomuus on edelleen oikeuden käsiteltävänä. Kuvaaja Halyna Hutchinsin hengen vuonna 2021 vaatinut tapaturma ei jää syytteittä, vaikka Hutchinsin perhe on jo sopinut asian omalta osaltaan.

New Mexicon syyttäjälaitokselta on ilmoitettu, että tapaturma-asetta käsitellyt Alec Baldwin ja elokuvan ns. asemestarina toiminut Hannah Gutierrez-Reed saavat syytteen kuolemantuottamuksesta. Kyseisen aseen kuvauspaikalla Baldwinille luovuttanut apulaisohjaaja Dave Halls on puolestaan jo allekirjoittanut sopimuksen, jolla hän hyväksyy kuuden kuukauden ehdollisen rangaistuksen ja toisen kuuden kuukauden koeajan.

– Jos joku näistä kolmesta henkilöstä – Alec Baldwin, Hannah Gutierrez-Reed tai David Halls – olisi tehnyt työnsä, Halyna Hutchins olisi tänä päivänä elossa. Niin yksinkertaista se on, syyttäjälaitoksen Andrea Reeb kommentoi asiaa ja perusteli syytteitä lisäksi sillä, ettei elokuvan kuvauspaikalla huolehdittu turvallisuudesta tarpeeksi.

Ohjaaja Joel Souzan loukkaantumisesta samassa onnettomuudessa ei nostettu yhtään syytettä. Baldwinin ja Gutierrez-Reedin osalta asia jää nyt valamiesten ratkottavaksi. Jos he katsovat kaksikosta toisen tai molempien olevan syyllisiä, syytetylle voidaan langettaa jopa 18 kk vankeustuomio ja 5000 dollarin sakko.

 

Lähteet: MovieWeb, Vanity Fair

Kuva: cogdogblog (CC)

Lisää luettavaa