Puistattava M3GAN – miten kauhurainan nimihahmo luotiin?

8.1.2023 20:36

Alkavalla viikolla myös Suomessa ensi-illan saava kauhuraina M3GAN on kerännyt ympärilleen kosolti innostunutta pöhinää. Leffan nimihahmo on elävän näköinen nukke, jonka robotiikkaa tunteva Gemma-täti päätyy antamaan tueksi orvoksi jääneelle sisarentyttärelleen Cadylle. Nuken pitäisi toimia tytön parhaana ystävänä, mutta M3GAN osoittautuu suojelunhalussaan kohta kuin kaveriksi Helvetistä.

Leffan julisteissa ja trailerissa laajalti esitelty nukkehahmo on herättänyt kysymyksen siitä, kuinka se on mahdettu luoda. Ohjaaja Gerard Johnstone on vannottanut tiimiään, ettei kukaan saisi paljastaa hyytävän elävältä mutta silti oudon keinotekoiselta näyttävän M3GANin salaisuutta. Erinäisiä tiedonmurusia asiasta on kuitenkin tarjolla.

M3GAN on hahmona vähän samankaltaisen prosessin tulos kuin mm. Star Warsin Darth Vader. Sillä on useampi näyttelijä ja loppu on mm. maskeerausta. M3GANille on ääntään lainannut Youtube-kasvonakin tunnettu 18-vuotias Jenna Davis. Hahmon viraalihitiksi muodostunut tanssi on sulavuudessaan jotain muuta kuin nk. robottitanssia. M3GAnin vartalo kuuluu uusiseelantilaiselle Amie Donaldille, joka on tanssinut 12 vuoden iästään huolimatta jo pitkään.

Donaldin omat kasvot on piilotettu elokuvassa silikonimaskin taakse. M3GANin maskeerauksen on suunnitellut Oscar-ehdokkaanakin ollut Adrien Morot, jonka kättenjälkeä on aiemmin nähty mm. elokuvassa X-Men: Days of Future Past.

Johnstone toivoi lopputuloksen olevan jotain muuta kuin esim. Child’s Playn pahisnukke Chucky, mieluummin jotakin aidon pikkutytön näköistä. Hahmon lähikuvissa käytettiin animatroniikkaa silkan CGI:n sijaan. Morot’n mukaan M3GANin kasvojen ihon alla on ohjelmoituja osia, joiden avulla nuken ohjaajat pystyivät kontrolloimaan sen ilmeitä.

– Hänen päässään on tusinoittain ja taas tusinoittain servomoottoreita, Morot kertoo.

 

Lähteet: The Daily Beast, Looper, LA Times, Collider, MovieWeb

Kuva: Universal/M3GAN, 2022

Lisää luettavaa