Blade – tuleeko tämä sankari sittenkään takaisin vai ei?

23.11.2022 22:38

Black Panther -jatko-osa Wakanda Forever porskuttaa leffateattereissa, mutta miten on erään toisen tummahipiäisen sarjakuvasankarin leffan laita? Bladea on kaipailtu valkokankaille jo hyvän aikaa. 1990-luvulla Wesley Snipesin näköisenä seikkailleen hahmon paluun tekeminen ei ole sujunut ongelmitta.

Marvel-uutuuden pääosaan kiinnitetty Mahershala Ali on joutunut odottamaan jo pitkään varsinaista astumistaan Bladen rooliin. Ohjaaja Bassam Tariqin (Mogul Mowgli) jätettyä projektin syksyllä tuotantoyhtiö on etsinyt kuumeisesti uutta ammattilaista hänen tilalleen. Nyt hän on löytynyt: puikkoihin tarttuu pariisilaislähtöinen mutta Britanniassa uraa tehnyt Yann Demange.

Demange on saavuttanut nimeä indie-piireissä. Hänen aikaisempiin töihinsä kuuluu mm. leffa White Boy Rick. Kaiken pyörittelyn aikana myös uuden Bladen käsikirjoittaja on vaihtunut. Leffaa kirjoittaa nyt Michael Starrbury (mm. When They See Us). Vaikka tekijät ovat vaihtuneet, elokuva yritetään saada valmiiksi ainakin vuodelle 2024.

 

Lähde: SlashFilm

Kuva: New Line Cinema/Marvel Enterprises/Imaginary Forces/ Blade, 1998

Lisää luettavaa