Stephen King -buumi jatkuu synkän fantasian merkeissä

18.9.2022 20:36

Vuonna 2017 julkaistu Musta torni toi valkokankaille Stephen Kingin fantasiatuotantoa. Leffalle oli teoriassa tulossa myös jatkoa, sillä se perustui Kingin kaikkiaan kahdeksanosaiseen kirjasarjaan. Raina ei kuitenkaan menestynyt kaksisesti, joten jatko-osaakaan ei tehty. Nyt King-fantasiaa on kuitenkin luvassa lisää, kirjailijan uudemman tuotannon pohjalta.

Kyseessä on todella tuore tapaus, sillä elokuvaa suunnitellaan vasta tämän kuun alussa virallisesti julkaistun Fairy Tale -nimisen teoksen pohjalta. Synkäksi fantasiatarinaksi luonnehdittu romaani kertoo urheilullisesta teini-ikäisestä Charliesta. Pojalla menee kaikin puolin hyvin koulussa, mutta hänen isänsä on ratkennut ryyppäämään perheen äidin menehdyttyä auto-onnettomuudessa. Charlie alkaa huolehtia vapaa-ajallaan erään ikämiehen koirasta, ja sitä kautta hän törmää salaisuuteen: Ukko on piilotellut hökkelissään porttia toiseen maailmaan.

Fairy Talen elokuvakäsikirjoitusta tekee ohjaaja Paul Greengrass, joka vastasi myös useimmista Jason Bourne -elokuvista. Hän myös ohjaa uuden King-rainan. King on kiitellyt ohjaajavalintaa sopivaksi juuri tähän elokuvaan.

 

Lähteet: Comingsoon.net, Deadline

Kuva: Scribner

Lisää luettavaa