Ridley Scottin uutuusleffa suututti esikuvansa perheen

29.11.2021 23:22

Tällä viikolla myös Suomen ensi-iltaan saapuva House of Gucci kuumentaa tunteita. Ridley Scottin ohjaama rikosdraama perustuu tosielämän tapahtumiin: se käy läpi muodinluojana tunnetun Guccin perheen tarinaa. Leffaa on useissa arvosteluissa kehuttu, mutta Guccin perikunnan jäsenet ja Guccilla työskennellyt muotisuunnittelija-ohjaaja Tom Ford ovat kuitenkin olleet pettyneitä elokuvaan.

Leffassa Al Pacinon näyttelemän Aldo Guccin perikunnan antaman tiedotteen mukaan elokuvan tuotannosta ei välitetty olla yhteyksissä perillisiin. Niinpä he katsovat elokuvan vääristelevän todellisuutta, sillä siinä Guccin perheen jäsenet kuvataan roistoina, oppimattomina ja ympäröivästä maailmasta välinpitämättöminä. Guccin perikunta on luonnehtinut elokuvaa kivuliaaksi ja loukkaavaksi.

Suunnittelija Tom Ford on samoilla linjoilla. Hän kertoo elokuvan tuntuneen kokemuksena kuin olisi joutunut käymään läpi hurrikaanin ja mainitsee olleensa pitkään surullinen sen jälkeen. Ford kehuu Scottia mestariksi alallaan ja ylistää Lady Gagan performanssia Patrizia Reggianin osassa, mutta Pacino ja tämän Paolo-poikaa näyttelevä Jared Leto eivät saa häneltä kiitosta. Näin Ford summaa asiaa Airmail Newsille:

– Oliko tämä farssia vai vaikuttava tarina ahneudesta? Nauroin usein ääneen, mutta oliko se tarkoitus? […] Tunsin [murhatun] hyvin ja työskentelin hänen kanssaan neljä vuotta. […Pacinolle ja Letolle] on annettu lupa heittää kaikki läskiksi, eikä mitenkään laadukkaasti. Heillä on varmasti ollut hauskaa. Paolo, jonka tapasin useaan otteeseen, oli tosiaan eksentrinen ja teki joitakin hulluja juttuja, mutta yleensä hän ei ollut käytökseltään varmasti niin sekopäinen ja selvästi vähä-älyinen hahmo kuin Leton esitys antaa ymmärtää.

 

Lähteet: IndieWire, Airmail News, Collider

Kuva: Universal/House of Gucci, 2021

Lisää luettavaa