Disneyn Marvel-elokuvien ensi-iltoja siirrettiin – Sony ilmoitti omista Marvel-elokuvistaan

23.10.2021 23:39

Disney on tiedottanut siirtävänsä useamman Marvel-elokuvansa ensi-iltoja eteenpäin. Marvel-elokuvauniversumin tie valkokankaille jatkuu seuraavaksi leffalla Eternals, jonka on määrä ilmestyä Suomen elokuvateattereihin 5.11.21. Ihmisiä puolustamaan saapuvat ihmevoimaiset muinaissankarit saavat seuraa muista Marvel-hahmoista leffasaleihin kohtalaisen pian, joskin Sonyn avustuksella.

Marvel Studiosin elokuvista alkujaan tälle vuodelle odotettu Doctor Strange in the Multiverse of Madness on siirretty Disneyn toimesta maailmanensi-iltaan ensi toukokuulle, ja samalla Taika Waititin odotettu Thor: Love and Thunder on puskettu kokonaan kesäkaudelle 2022. Tämän johdosta Black Panther -jatko-osaa Wakanda Forever ei nähtäne elokuvissa ennen marraskuuta 2022.

Sonyn tuottamien Marvel-elokuvien julkaisut osuvat kuitenkin sopivasti edellisten välille. Venom-jatko-osa Let There Be Carnage on juuri aloittanut teatterikierroksensa. Myös tämän vuoden puolella, tarkemmin sanottuna 17.12.21, leffateattereihin saapuu kolmas Tom Hollandin tähdittämistä Hämis-seikkailuista, Spider-Man: No Way Home. Kauhuun kallellaan oleva ja Jared Leton tähdittämä Morbius saa puolestaan ensi-iltansa tammikuun 2022 lopussa.

Sonylta on tulossa lisää Marvel-hahmojen elokuvia vuonna 2023, yksi kesäkaudella ja yksi loppuvuodesta. Näiden elokuvien nimistä ei ole vielä tiedotettu, mutta tummanpuhuvalla Venomilla on pyyhkinyt lippuluukuilla niin hyvin, että sen leffasarja saattaa venyä trilogiaksi jo tuolloin. Vuodelle 2023 on luvassa myös lisää Disneyn Marvel-elokuvia: koronapandemian takia naissupersankarien kokoontumisajo The Marvels saa maailmanensi-iltansa vasta helmikuussa 2023 ja kolmas Ant-Man-seikkailu, Ant-Man and the Wasp: Quantumania, heinäkuun 2023 lopulla.

 

Lähteet: ScreenRant, SlashFilm

Kuva: Marvel Studios/Disney/ Eternals, 2021

Lisää luettavaa