Netflixin Knives Out -jatko-osista luvassa hillittömät palkkiot

7.4.2021 14:19

Yllätyshitiksi kehkeytynyt rikosmysteerileffa Knives Out eli Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä toi tekijöilleen yli 311 milj. dollarin maailmanlaajuiset tulot. N. 40 milj. dollaria maksaneen rainan piti jäädä ainokaiseksi, mutta suosion myötä sille on luvassa kaksi jatko-osaa. Alkuperäisestä elokuvasta poiketen niiden tuottajaksi valikoitui Netflix, joka löi leffasopimuksesta tiskiin huimasti yli 460 milj. dollaria.

Summa on häkellyttävä, ja nyt sopimuksesta on paljastunut kiinnostavia yksityiskohtia. Ensimmäisen elokuvan näyttelijöistä jatko-osiin vaadittiin sopimuksen mukaan vain Daniel Craig, joka tulkitsee rikoksia ratkovaa Benoit Blancia. Hänen lisäkseen jatko-osiin ovat sitoutuneet käsikirjoittaja-ohjaaja-tuottaja Rian Johnson ja tuottaja Ram Bergman. Heistä jokaiselle lankeaa epävirallisten tietojen mukaan tästä n. 100 milj. dollarin palkkio.

Sopimukseen kuuluu, että Rian Johnson saa vapaat kädet jatko-osien suhteen – Netflix ei siis määrää tarkemmin, mitä näissä jatko-osissa tulisi tapahtua tai tehdä, mutta se saa Knives Out -jatko-osat omaan levitykseensä heti elokuvien valmistuttua. Diili on monin tavoin erityinen. Eräät lähteet ovat epäilleet, ettei tällaista sopimusta olisi tehty edes ilman pandemiaa, sillä perinteisemmät tuotantoyhtiöt olisivat laskelmoineet, mitä elokuvat voisivat tuottaa lippukassoilla.

 

Lähteet: IndieWire, THR, Box Office Mojo

Kuva: Lionsgate/ Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä, 2019

Lisää luettavaa