Tulevan Haamujengi-leffan ikäraja selvisi

17.2.2021 20:17

Eivät paranormaalit ilmiöt, vaan pandemia on luonut esteitä myös uuden Ghostbusters-rainan ympärille. Alkuperäisten Haamujengi-leffojen ohjaaja Ivan Reitmanin Jason-pojan luotsaama Ghostbusters: Afterlife on kuitenkin tarkoitus saada levitykseen tänä vuonna.

Leffan maailmanensi-illan pitäisi näillä näkymin olla marraskuussa – perinteiseen tapaan elokuvateattereissa. Myös vanhoja Haamujengi-näyttelijöitä Bill Murraysta Sigourney Weaveriin takaisin tuttuihin kuvioihin tuova raina on jo ennakkoon herättänyt hyvää pöhinää, vaikkei Ghostbusters: Afterlifesta juuri ole nähty edes maistiaisia. Yhdysvaltojen levitystä varten elokuva on kuitenkin saanut nyt jo ikärajan.

Kauhukomedialle lätkäistiin rapakon tuolla puolen ikärajaleimaksi PG-13. Käytännössä tämä tarkoittaa, että esim. elokuvassa esiintyvän yliluonnollisen toiminnan on katsottu olevan ehkä epäsopivaa alle 13-vuotiaiden silmille ilman vanhemman valvontaa. Ainakin tässä suhteessa Ghostbusters: Afterlife vaikuttaa liikkuvan lähes samoilla vesillä kuin aivan ensimmäinen Haamujengi-leffa vuodelta 1984. Tuolloisen elokuvan ikärajaleima on Yhdysvalloissa PG. Toisin sanoen, osan sen sisällöstä katsottiin olevan epäsopivaa varahaisteini-ikäisille ja lapsille. Suomessa ensimmäisen Haamujengi-elokuvan ikärajaksi ilmoitettiin K-12.

 

Lähde: Comingsoon.net

Kuva: Sony/Ghostbusters: Afterlife, 2021

Lisää luettavaa