Fast & Furious -tuottajalle potkut – ensi-iltaan ei edes puolta vuotta

9.5.2019 06:24

Ei ole ensimmäinen kerta, kun Fast & Furious -elokuvasarjan kulisseissa kuohuu. Tällä erää kyse ei ole näyttelijöiden välisestä kahnailusta, vaan ongelmista ylemmällä taholla. Leffasarjan pitkäaikainen tuottaja, vuoden 2001 Hurjapäät-elokuvaakin tekemässä ollut Neal H. Moritz, on saanut potkut tehtävistään.

Moritzin irtisanominen ei tule studiolle halvaksi, sillä aiemmin laadittu sopimus takaa hänelle tuloja myös jatkossa Fast & Furious -elokuvista, vaikkei hän olisi enää niiden tuotannossa mukana millään tapaa. THR:n raportin mukaan osapuolet eivät ole vielä päässeet sopuun siitä, kuinka paljon Moritzille maksetaan ja mistä. Elokuussa myös Suomeen rantautuvan Fast & Furious -leffojen spinoff Hobbs & Shaw on Moritzin näkemyksen mukaan yksi niistä elokuvista, joista hänelle kuuluu korvaus – vastakkainen osapuoli taas pitää selvänä, että Moritzille maksetaan vain selkeistä Fast & Furious -jatko-osista tai uusintafilmatisoinneista.

Kiistaan lyö lisää löylyä studion suunnitelma, jonka pohjalta Fast & Furious -franchisen painopiste siirtyisi yhä enemmän eri hahmojen spinoff-rainoihin. Niissä ei kuitenkaan nähtäisi ainoastaan Jason Stathamin ja Dwayne Johnsonin Hobbs & Shaw -äijäilyä, vaan enemmän leffasarjan naishahmoja. Esim. Charlize Theronin näyttelemän kyberterroisti Cipherin ympärille on kaavailtu itsenäistä elokuvaa.

Lähteet: THR, ScreenRant

Kuva: Universal/Fast & Furious 8, 2017

Lisää luettavaa