Kriitikoiden haukkuma Netflix-raina saa jatkoa

4.1.2018 19:54

Netflixin iso satsaus Bright löi yhteen toimintaa ja fantasiaa sekä näyttelijät Will Smithin ja Joel Edgertonin. Viime vuoden lopulla suoratoistopalveluun ilmestynyt raina kustansi arviolta 90 milj. dollaria, eli yli kymmenen kertaa Aku Louhimiehen Tuntemattoman sotilaan budjetin verran (kirjoitushetken valuuttakurssien mukaan). Kriitikot eivät kuitenkaan ihastuneet leffaan.

Bright on saanut esim. Metacritic-palvelussa vain kaksi positiivista ja jopa 14 negatiivista arvostelua. Rotten Tomatoes -sivustolla leffan nk. tuoreusarvo on löyhkäävät 28%, joskin tavallisten katsojien samalla sivustolla antama arvo on paljon positiivisempi 87%. Ammattikriitikoiden, kuten Chicago Sun-Timesin, arviossa Bright on teilattu väsähtäneeksi poliisileffaksi ja CNN:llä sitä on luonnehdittu lisäksi kalliiksi sotkuksi. Mutta Netflix kuuntelee yleisön ääntä.

Raporttien mukaan Bright sai esim. Yhdysvalloissa julkaisupäivänsä tietämillä yli 11 miljoonaa katsojaa, ja samalla siitä tuli palvelun katsotuin elokuva koskaan. Vertailun vuoksi, esim. Netflixin draamasarja The Crownin uuden kauden ensimmäinen jakso sai samalla alueella ja samassa ajassa n. 3 miljoonaa katsojaa. Brightin lukemat ovat maailmanlaajuisesti olleet niin hyviä, että palvelu on virallisesti tekemässä leffalle jatko-osaa, johon Will Smithin ja Joel Edgertonin oletetaan palaavan vanhoissa rooleissaan.

 

Lähteet: Vainity Fair, Variety, Metacritic, Rotten Tomatoes

Kuva: Netflix/ Bright, 2017

Lisää luettavaa