DiCaprio pelastaa planeettaa

18.10.2016 13:02

Näyttelijä Leonardo DiCaprio on useaan otteeseen uransa aikana tuonut esiin myös huolensa ympäristöstä. Nyt hän on kiinnittänyt huomionsa 1990-luvulla pyörineeseen TV-sarjaan, joka sivuaa aihetta. Kapteeni Planeetta, eli Captain Planet and the Planeteers, levitti aikoinaan animaation keinoin tietoisuutta ympäristön saastumisesta.

Alkuperäisessä sarjassa ääninäyttelivät mm. Whoopi Goldberg, Meg Ryan, Jeff Goldblum, Tim Curry ja Martin Sheen, ja se pyrki supersankarisarjaksi supersankarisarjojen joukkoon. Yhtä sarjan äänirooleista näytteli kaiken huipuksi 1970- ja 1980-lukujen Teräsmies-elokuvien Lois Lane, Margot Kidder. Vaikka Kapteeni Planeetasta ei sitten 1990-luvun olekaan paljoa kuultu, DiCaprio kaavailee siitä tuotantoyhtiöineen elokuvayhteistyötä toisen elokuvayhtiön, Paramountin, kanssa.

Leffan käsikirjoituksen tekemisestä neuvottelevat Jono Matt ja Glen Powell, joille pitkä elokuva olisi kirjoittajauran ensimmäinen. Alkujaan Kapteeni Planeetan oli tarkoitus taistella ekoterroristeja vastaan Sonyn puuhaamassa elokuvassa jo muutama vuosi sitten, mutta tuo projekti kuivui jostakin syystä kokoon. DiCaprion tarttumisen tuotantotehtäviin uskotaan kuitenkin auttavan Kapteeni Planeetta -elokuvaa nyt eteenpäin. Näyttelisikö DiCaprio leffassaan myös yhtä sen hahmoista – se on vielä auki, kuten muukin roolitus.

Lähteet: The Tracking Board, ScreenRant

Kuva: Siebbi

Lisää luettavaa