Nukkelaakson amatsonit uusin silmin

1960- ja 1970-luvuilla vaikuttanut yhdysvaltalainen eksploitaatio-ohjaaja Russ Meyer muistetaan erityisesti elokuvistaan Vixen!, Faster, Pussycat! Kill! Kill! ja Beyond the Valley of the Dolls, joka joissakin yhteyksissä tunnetaan nimellä Nukkelaakson amatsonit. Viimeksi mainittu on myös yksi niitä harvoja elokuvia, joihin arvostettu elokuvakriitikko Roger Ebert teki käsikirjoituksen. Erikoisen parivaljakon yhteistyöstä kertova leffa Russ & Roger Go Beyond on nyt edennyt siihen pisteeseen, että sille haetaan kuumeisesti ohjaajaa.

Neuvotteluja käydään tällä hetkellä ainakin ohjaaja Michael Winterbottomin kanssa, ja koska hänen nimensä on vuodettu julkisuuteen, diilin sopiminen vaikuttaa jo melko varmalta. Winterbottom vaikuttaa varin lupaavalta nimeltä, sillä hänellä on takanaan mm. Manchesterin päihdehuuruista musiikkihistoriaa onnistuneesti kuvannut elämäkertaelokuva 24 Hour Party People, äkkiväärän kokeellinen komedia Tristram Shandy ja suositun Fitz ratkaisee -rikossarjan jaksoja. Uuden elokuvan käsikirjoittajana toimii Christopher Cluess (MADtv).

Kotimaassaan kovalla X-kieltomerkillä varustettuja leffoja tehtaillut Meyer (1922 - 2004) ja 1970-luvun jälkeen vain elokuvien arvostelemiseen keskittynyt Ebert (1942 - 2013) nähdään tulevassa rainassa kahden komedianäyttelijän tulkitsemina hahmoina. Ensin mainittua näyttelee Will Ferrell (Uutisankkuri: Ron Burgundyn legenda) ja jälkimmäistä Josh Gad (Love & Other Drugs), joka on kiinnitetty myös tulevan Angry Birds -elokuvan ääninäyttelijäksi. Russ & Roger nähtäneen visioimassa runsaasti paljasta pintaa ja psykedeelistä hekumaa sisältäneitä ideoitaan uutuuselokuvassa aikaisintaan ensi vuonna.


Kuva: 20th Century Fox

Lähteet: Tracking Board, RogerEbert.com

R. Isoviita 23.04.2015 klo 14:25

Uusimmat uutiset

Tim Allen kommentoi kohua aiheuttanutta Lightyear-elokuvaa

Toinen näyttelijä tutussa roolissa.

R. Isoviita

Christian Balea arvelutti uuteen rooliinsa liittynyt seikka

MCU-pahis aiheutti päänvaivaa.

R. Isoviita

Studio Ghiblin rakastettu hahmo liitettiin tärkeän kampanjan keulakuvaksi

Innoituksen lähde haluttiin pelastaa.

R. Isoviita

Onnettomuus uutuuskomedian kuvauksissa vei yhden henkilön sairaalaan

Kreikkalainen naimakauppa 3 kohtasi takaiskun.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...