Näitä leffoja ei tule lähiteatteriisi

Viikon isoimpiin uutisiin kuuluu ohjaaja ja käsikirjoittaja Quentin Tarantinon tuohtuminen uuden käsikirjoituksensa vuotamisesta pitkin maailmaa. Tarantino, joka suunnitteli Django-elokuvansa hengessä toista westerniään, ilmoitti peruvansa koko rainan vuodon takia. The Hollywood Reporterin tuoreen tiedon mukaan myös toinen iso elokuva näyttää nyt jäävän ilman ensi-iltaa hieman erilaisen kiistan vuoksi.

Samoin kuin Tarantinon The Hateful Eight -nimellä kulkenut uutuuswestern, katsojien ulottumattomiin on hävinnyt Nicole Kidmanin tähdittämä tositarina Grace of Monaco. Tarantinon projektista poiketen Grace of Monaco oli jo kuvattu ja ohjaaja Olivier Dahanin (Pariisin varpunen - Edith Piaf) kertoman perusteella myös leikattu. The Weinstein Company, joka omistaa elokuvan oikeudet, ei ollut tyytyväinen ohjaajan näkemyksen, joten Hollywood-kaunotar Grace Kellyn nousu Monacon kuningattareksi leikattiin uudelleen yhtiön mieltä myötäilevään muotoon.

Grace of Monacon piti saada maailmanensi-iltansa jo viime vuonna, mutta Dahanin ja Weinstein-yhtiön kiistelyn takia päivämäärää siirrettiin maaliskuuhun 2014. Tällä hetkellä yhtiön ja Dahanin välinen mittelö on ilmeisesti äitynyt vielä pahemmaksi, sillä myös tuo julkistuspäivä on peruttu, eikä uutta ole annettu. The Hateful Eightin kohdalla näkymät ovat yleisön kannalta hieman suotuisammat: Tarantino on Deadlinen mukaan luvannut muokata westerninsä edes kirjaksi.

Mielikuvitusta käyttäen The Hateful Deadin voi jopa nähdä valmiina elokuvana: verkkoon lipsahtaneen länkkärikäsikirjoituksen alussa käy ilmi, että leffa oli tarkoitus kuvata harvinaiselle 70 mm:n filmille, eikä digitaalisena. Sen tarinan piti alkaa lumisesta vuoristosta ja siirtyä sieltä pienemmille näyttämöille, hevosvaunuihin ja pikkupuotiin. The Hateful Eightin oli tarkoitus olla Tarantinon paluu hänen Reservoir Dogs -debyyttinsä kaltaiseen pienimuotoisempaan elokuvaan.

Tarantinon elokuvan käsikirjoitus, jonka vuotaja ei vielä ole tiedossa, oli alkujaan annettu mm. Michael Madsenille (Kill Bill: Volume 2), Bruce Dernille (Nebraska) ja Tim Rothille (Reservoir Dogs). Näistä Madsenin oli todennäköisesti tarkoitus näytellä palkkionmetsästäjää, joka kollegoineen ja parin kuolleen sekä yhden elävän vangin kanssa palaa Red Rockin kaupunkiin vastaanottamaan palkkiotaan. Tuo matka katkeaa lähestyvän lumimyrskyn takia puodille, jolla puodinpitäjien sijasta ryhmä kohtaa neljä epäluuloja herättävää miestä. Heistä vanhinta, kenraalihahmoa, Tarantino oli luultavasti ajatellut nyt Oscar-ehdokkaanakin olevalle Dernille. Ohjaaja ei syytä näyttelijöitä käsikirjoituksensa leviämisestä, ja onkin jo ilmoittanut haluavansa työskennellä ainakin Bruce Dernin kanssa muussa projektissa.


Edit: BBC vahvistaa 24.1., että Grace of Monaco saa sittenkin maailmanensi-iltansa maaliskuussa 2014, mutta vain Cannes'n elokuvafestivaaleilla ja mahdollisesti joissakin muissa Euroopan kaupungeissa.

Kuva: Scanbox/Grace of Monaco

Z.E 24.01.2014 klo 08:32

Uusimmat uutiset

Venynyt ja venynyt Marvel-raina etenee viimein

Marvelin elokuvauniversumin kuudes vaihe lähenee vähä vähältä.

R. Isoviita

Hohdon tarina ei saa jatkoa valkokankailla

Heikko tulos.

R. Isoviita

Stephen King -buumi jatkuu synkän fantasian merkeissä

Maineikas ohjaaja mukaan.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...