Haaveissa oma sarja tai leffa?

10.6.2013 14:03

Jos haaveilet oman elokuvan tekemisestä, käsikirjoituksestahan se lähtee. Maailmanlaajuisesti operoivaan verkkokauppa Amazoniin kytköksissä oleva Amazon Studios on ilmoittanut tarjoavansa aloittelijoille – ja miksei muillekin – apua asiassa. Se on julkaissut nyt beta-version työkalusta, jolla jokainen voi luoda kuvakäsikirjoituksen omasta käsikirjoituksestaan näppärästi ja ilmaiseksi.

Amazon Studiosin tarjoama apuohjelma kantaa yksinkertaisesti nimeä Amazon Storyteller. Kun käsikirjoitus ladataan siihen, ohjelma antaa käyttöön valmiita luonnoksia henkilöistä ja paikoista, joita yhdistelemällä ja muokkaamalla kuka tahansa pystyy tekemään ammattimaiselta näyttävän kuvakäsikirjoituksen. Tätä elokuvantekijät sitten voivat käyttää ohjenuoranaan elokuvaa kuvattaessa ja leikattaessa.

Ohjelma ilmaisuus selittyy pitkälti sillä, että Amazon Studios varaa oikeuden käyttää siihen ladattuja käsikirjoituksia omaan käyttöönsä: (englanniksi kirjoitetut) käsikirjoitukset luetaan 45 päivän sisällä Amazon Studiosin palkkaamin voimin ja teksteistä on mahdollista saada myös palautetta. Jos käsikirjoituksen lukija katsoo, että tarina toimii ja aihe on mahtava, se etenee Amazon Studiosin tuotantolistalle. Jos näin ei käy, tekstin oikeudet palaavat kirjoittajalle itselleen ja hän on vapaa tekemään sille mitä haluaa.

Amazon Studiosin tuoreimpia projekteja ovat mm. Yhdysvaltain senaatin ympärillä pyörivä Alpha House (mukana mm. John Goodman) ja nörttidraama Betas. Kaikkia tuotantoyhtiön sarjoja ja elokuvia voi katsoa verkon kautta Amazon Prime Instant Video -palvelusta, joka sekin on osa Amazon-verkkokauppaa. Suomessa kyseinen palvelu ei ole vielä virallisesti ollut saatavilla.

Lisää luettavaa