James Gunn loikkaa Marvel-filmin puikkoihin

19.9.2012 17:07

Marvel Studios puuhastelee tulevia elokuviaan täyttä häkää. Kesän ajan kuvatusta Iron Man 3:sta odotellaan pikkuhiljaa ensimmäistä traileria, ja Thor: The Dark World aloitti äskettäin filmausprosessin, johon valmistellaan myös Captain America: Winter Soldier’ia. Vielä ihan näillä aineksilla ei päästä Avengers 2:een, sillä sitä ennen studio haluaa tehdä kunnianhimoisen projektin Guardians of the Galaxy, jossa eri lajien yhteenliittymä suojelee universumia. Alkutekijöistä ponnahtavalle elokuvalle on kesän ajan etsitty ohjaajaa. Vaikka huhut kertoivat asian todennäköisen tolan jo kuukausi sitten, voidaan spekulaatioille laittaa nyt piste: ohjausvastuuseen pääsee James Gunn, joka myös kirjoittaa käsikseen uuden vedoksen.

Marvelin elokuvien taustapiruna nykyään hääräilevän Joss Whedonin luottamuksen saavuttanut Gunn on vähintäänkin oudohko ohjaajavalinta. Gunnin viimevuotinen pienen budjetin supersankarihupailu Super oli genren fanien suosikki, mutta projektin kokoero on tyrmäävä verrattuna avaruusseikkailu Guardians of the Galaxyyn, jossa ihmishahmon rinnalla taistelee muun muassa aseita heiluttava pesukarhu.

Iron Man ja Thor palaavat teattereihin ensi vuonna. Captain American ja Guradians of the Galaxy ovat työvuorossa 2014, ennen kuin Kostajien on aika liittyä jälleen yhteen toukokuussa 2015. Lisäksi Edgar Wright työstää Marvelille leffaa kokoaan muuttuvasta Ant-Manista.

Lisää luettavaa