The Program

(2015)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: The Program
Genret:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:The Program
Valmistusvuosi:2015
Pituus:103 min
Pisteytyksiä: 15
Tarkka arvio: 2.57

Maailma tarvitsee sankareita ja Lance Armstrong oli ylivoimainen urheilusankari. Voitettuaan syövän Lance palasi huippupyöräilyn pariin vuonna 1999 määrätietoisempana kuin koskaan, päämääränään voittaa Ranskan ympäriajo. Surullisenkuuluisan italialaisen lääkärin Michele Ferrarin ja joukkueenjohtaja Johan Bruyneelin avustuksella hän kehitti urheiluhistorian edistyneimmän doping-ohjelman. Ohjelma mahdollisti Lancen ja hänen amerikkalaisten joukkuetovereidensa ylivoiman pyöräilyssä, sekä Lancen ennennäkemättömät seitsemän ympäriajon voittoa.

Kaikki eivät kuitenkaan uskoneet ihmetarinaan. Sunday Timesin toimittaja David Walsh oli vaikuttunut Lancen karismasta ja kyvyistä, mutta alkoi pian epäillä ”maailman parhaimman urheilijan” puhtautta.

Walsh alkoi etsiä totuutta, mutta riskeerasi samalla oman uransa, joutui eristetyksi pyöräily-yhteisöstä ja aiheutti Sunday Timesille satojen tuhansien dollarien oikeuskulut. Kun muutama avainhenkilö astui esiin valmiina puhumaan, Walsh selvitti lopulta totuuden ja paljasti yhden aikamme suurimmista petoksista.

Arviot

Pyöräilymestarin elämän kokoinen valhe.

Kilpapyöräilijä Lance Armstrong oli Suuri Amerikkalainen Urheilusankari. Mies voitti Ranskan ympäriajon seitsemän kertaa perätysten ja nousi palvotuksi esikuvaksi. Armstrong oli mies, joka uransa varhaisessa vaiheessa selätti syövän, palasi kilpaurheilun pariin ja marssi voitosta voittoon. Toisin sanoen täydellinen mannekiini sankaritarinoita janoavalle urheilukansalle. Armstrongille pyöräily oli koko elämä ja miehen voitonjano sammumaton. Voittojen täyttämä urheiluelämä paljastui kuitenkin […]

Arvosteltu: 06.03.2016

Kun idoli jalustaltaan putosi

Idolit. Och samma på svenska, idolerna. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi niitä taikka esikuvia pitäisi omata, saati palvoa laumasieluisesti. Itse diggaan tietyistä ihmisistä, kuten Kimi Räikkösestä, koska hän on rehdisti sitä mitä on ja Angela Merkelistä, koska hän vaikuttaa luotettavalta asiapersoonalta tunnepolitiikan kehissä. Jälleen yksi suuri idoli revittiin alas jalustalta, kun Syöpä Lance paljastuikin douppaajaksi. […]

Arvosteltu: 03.12.2018

Kommentit & Pisteytykset

Beer Master
Paranoid
Patu74
Hoplaa
Linkous
Nico
Shabbath
kolamuki
Uytp7
Kaamos
eskoaarne
Filman
Slipkjovi
QT
Herman Tottooro

Lisää luettavaa