The Babadook

(2014)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: The Babadook
Genret: , ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:The Babadook
Valmistusvuosi:2014
Pituus:93 min
Pisteytyksiä: 113
Tarkka arvio: 3.14

Psykologinen trilleri miehensä kuoleman piinaamasta yksinhuoltajaäidistä, jonka poika väittää, että heidän kodissaan piileksii pelottava hirviö. Upea yhdistelmä kylmäävää kauhua ja kaikennielevää surua.

Arviot

Kovin pelottavaksi en lähtisi luonnehtimaan, mutta Ba-ba-dook-dook-dookilla on hetkensä

Aviomiehensä kuolemasta toipuva leski Amelia (Essie Davis) ja hänen hirviöihin vankasti uskova poikansa Samuel (Noah Wiseman) yrittävät parhaansa mukaan elää elämäänsä menneisyyden haamuista huolimatta. Arki ei ole yhtä juhlaa; stressaantunut yksinhuoltajaäiti ei viihdy työssään vanhusten hoivalaitoksessa ja läheiset koostuvat parkinsonintautia sairastavasta vanhasta naapurinmummosta ja yhden pykälän liian hyvin elämässään menestyvästä siskosta. Samuel värkkää kotonaan erinäisiä […]

Arvosteltu: 20.09.2016

Kommentit & Pisteytykset

Villetys

The Babadook on keskitason kauhuelokuva, jonka katsoo kertaviihteenä. Juonessa seurataan Essie Davisin esittämää Amelie Vanekkia ja tämän nuorta poikaa Noah Wisemanin esittämää Samuelia. Perheen isä on kuollut kuusi vuotta sitten kolarissa ja Amelie kärsii siitä vieläkin ja koittaa selvitä poikansa kanssa arjessa. Poika näkee usein painajaisia hirviöistä ja on rakentanut niitä varten erilaisia aseita suojellakseen äitiään. Eräänä iltana äiti lukee iltasatua Babadook nimisestä hirviöstä ja pian sen jälkeen kirjan hirviö alkaa piinaamaan kaksikkoa oikeasti. Essie Davis tekee kelpo roolin kovia kokeneena yksinhuoltaja äitinä, mutta tämän Noah Wisemanin pikku poika on pitkään aikaan yksi ärsyttävimmistä hahmoista ja sen angstailua joutuu kestämään puolet elokuvasta, joka kyllä laskee katselunautintoa. Elokuva parantaakin onneksi otettaan loppua kohti mentäessä ja itse mörkökin on sopivan salaperäinen hirviö, mutta ei tällä kuitenkaan paljoa uusintakatselu arvoa ole, vaan tämä jää keskitason kauhuelokuvaksi.

Zoidberg
-Testament-
Demonic
Eximius84
Larno
dbgirl
Kookosbanaani
AxZ
Ihmiskarhu
andy
D-McH
Living dead

Lisää luettavaa