Luokkakokous

(2015)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Luokkakokous
Genret:
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Luokkakokous
Valmistusvuosi:2015
Pituus:88 min
Pisteytyksiä: 166
Tarkka arvio: 2.63

Luokkakokous on tarina kolmesta miehestä, jotka matkustavat takaisin kotikaupunkiinsa osallistuakseen lukionsa luokkajuhlaan. Matkalle lähdetään rohkein mielin hengähtämään, kauas omista ongelmista, perheestä ja parisuhteista. Lapsuudenkavereiden tavoitteena on viikonlopun mittainen vapaus ja hurvittelu. Mutta… Kaikki se, mikä oli ennen helppoa, onkin nyt keski-iän kynnyksellä aivan jotain muuta.

Toimittaja Niklas on mies, joka ei oikein uskalla elää. Maailma ympärillä ei ole enää vuosiin tuntunut omalta. Se on ajanut tämän miehen ohi. Tai tarkemmin päältä. Onko tuleva elämä pelkkää luopumista?

Laulaja Tuomas on puolestaan saavuttanut elämässään kaiken sen, mikä tavoitteikseen asetti. Hän uskoo siten omiin kykyihinsä tuuria enemmän. Koko maailma tuntuu syövän hänen kädestään.

Duunari Antille on olemassa kaksi aikaa: ennen ja jälkeen avioeron. Hän ei uskonut voivansa saavuttaa mitään lukiorakkauttaan Hannea korkeampaa, joten eron jälkeen käteen ei ole jäänyt kuin tyhjyys. Mutta tyhjyyskin voi olla huikea katalysaattori, kuten Antti saa pian huomata. Enää tarvitaan vain luokkakokous.

Arviot

Alapäähuumorin ja sovinistisuuden määrästä huolimatta kuoriutuu ronskin päälysteen alta niin suomalainen huumorileffa kuin voi ollakkaan.

Kun Luokkakokouksesta tuli ensimmäiset uutiset, moni varmasti innostui Sami Hedbergin ja Jaajo Linnonmaan osallistumisesta mukaan. Tosin Hirviniemen pärstää joutuu taas kerran katsomaan, mutta menkööt. Ehkä yksi asia ainakin allekirjoittanutta harmitti; tämä on suomalainen versiointi jo olemassa olevasta alunperin tanskalaisesta elokuvasta. Pisti miettimään onko suomalaiselle elokuvateollisuudelle sattunut jo se mikä Hollywoodillekin – ideat loppuneet? Kun leffasta […]

Arvosteltu: 08.04.2015

Kommentit & Pisteytykset

Uytp7
Pikkupuera
K@ltsu
Tjau
Also Starring
turha_aforismi
Termis85
c4fkw294ziq
Pelimies
batzmo
Nimetön
Herman Tottooro
lokaäijä
Pasma
__IIPO__
Ryyppy

Lisää luettavaa