Monty Pythonin Hullu maailma (1975)

Alkuperäinen nimi: Monty Python and the Holy Grail
Monty Pythonin hullu maailma on brittiläisen Monty Python -koomikkoryhmän toinen elokuva, joka kertoo Kuningas Arthurin ja hänen pyöreän pöydän ritariensa yrityksestä löytää Graalin malja. Se parodioi absurdin ja usein anakronistisen huumorin keinoin pyöreän pöydän ritarien legendaa sekä keskiajan kulttuurin kliseitä.
- Terry Gilliam, Terry Jones
- Eric Idle, Graham Chapman, John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Terry Jones
- Iso-Britannia
- Kielet:
- englanti, latina
J.Lipponen
27.06.21 klo 20:19
Lähes tauotonta vitsien heittelyä. Liki jokainen kohtaus pääsee yllättämään joko hauskuudellaan tai outoudellaan.
Häviää tarinan puolesta aavistuksen Brianin elämälle.
John117
09.05.21 klo 12:26
Komedian Holy Grail, loistavaa sekoilua ja kuivia puujalkavitsejä niin vilpittömästi toteutettuna.
Paranoid
12.03.21 klo 09:49
En pidä Hullua maailmaa Pythonien parhaan pään tuotantona. Liikaa puujalkavitsejä ja sitä yleistä mekastusta tavallistakin enemmän.
Kolme.
uusis
10.04.20 klo 02:11
On timanttia, tasapaksua ja sitten ihan paskaa, ja kaikki tämän leffan sisällä. En oikein tiedä mitä tästä pitäisi ajatella.
Living dead
02.12.19 klo 11:00
Tässä leffassa on monia omaperäisiä ja hulvattomia ideoita, jotka ovat kyllä hauskoja, mutta minun on silti myönnettävä, että minulla oli vielä hauskempaa Brianin elämää katsoessa. Mutta epäilemättä tämäkin elokuva kuuluu kaikkien Monty Python -fanien ja komedian ystävien katsomislistalle. Täytyy vielä mainita, että ainakin erikoisversio-dvd:llä on hauskana yksityiskohtana myös dvd-valikoissa pieniä elokuvan tyyliin sopivia vitsejä.
Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 29 | Seuraava sivu