Viihdyttävä toimintapätkä upeilla näyttelijöillä varustettuna!

21.8.2005 13:51

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:The Island
Valmistusvuosi:2005
Pituus:138 min

Lincoln 6-Echo (Ewan McGregor) ja Jordan 2-Delta (Scarlett Johansson) elelevät melkeinpä täydellistä elämää laitoksessa, jossa joka ilta joku tuhansista laitoksella olevista voiittaa ns. lotossa ja pääsee Saarelle ainoaan paikkaan maailmassa, mikä ei ole saastunut. Eli heille uskotellaan, että maailma on saastunut paikka eikä siellä voi asua.

Laitoksen valkopukuisille klooneille ei sallita minkäänlaisia tunteen purkauksia eikä seksuaalista kontaktia vastakkaisen sukupuolen kanssa (he eivät tiedä tunteista eikä seksistä mitään).

Kuitenkin tuhansien kloonien joukossa on yksi pieni poikkeus Lincoln 6-Echo, joka pienten sattumusten kautta saa selville, että kaikki mitä heille on puhuttu on valetta. He ovatkin klooneja, joita käytetään asiakkaiden (ihmisiä joista ne ihmiset on otettu) parantamiseen, jos hänelle täytyy esim. vaihtaa maksa, tehdä ihon siirto jne… Lincoln ei aido jäädä ”varaosaksi” vaan päättää karata löytämiensä reittien kautta, mutta ei aio lähteä yksin vaan ihastuksen kohteensa 2-Deltan kanssa. Laitoksen johtaja Tri. Merrick (Sean Bean) palkkaa kovanluokan jahtaajat heidän peräänsä. Jahtaus ryhmää johtaa Djimon Hounsoun esittämä Albert Laurent…

Elokuvan vahvin voima on sen pääkaksikko! Ewan McGregor tekee upean roolin kloonina sekä alkuperäisenä Lincolnina, joka puhuu niin mukavan kuuluista skottia, että! Mistä Ewan näyttää nauttivan suunnattomasti kun saa ”skotitella”. Scarlett Johansson! Ai, ai, ai, että on ihana tyttö! Osoitti jo Hevoskuiskaajassa kykynsä, mutta suureen tietoisuuteen tuli Sofia Coppolan Lost in Translationin myötä! Hän on upea näyttelijä, karismaattinen, ihana ääni sekä on tavattoman kaunis! Hän osoitti pärjäävänsä upeasti myös äksön pätkässäkin. Pahikset, Sean Bean ja Djimon Hounsou vetävät myös hyvät roolit! Elokuvassa näkyy monia tuttuja kasvoja mm. Michael Clark Duncan (Vihreä Maili), Steve Buscemi (Reservoir Dogs, Big Fish).

Elokuvan musiikki on kaunista ja oikeissa kohdissa toiminnallista! Lopussa oleva musiikki on eritoten kaunis. Elokuvassa on paljon äksöniä, mitä osasi odottaakin mutta minua se ei häiritse! The Island on viihdyttävä toimintapätkä upeilla näyttelijöillä varustettuna!

nimimerkki: Mara

Arvosteltu: 21.08.2005

Lisää luettavaa