Viihdyttää ainoastaan vaikuttavien dinojen saattelemana. Juoni on yhtä tyhjän kanssa.

4.4.2005 18:17

Niinhän siinä sitten kävi. Vuonna 1994 kun Jurassic Park kilisytti kassakoneita leffateattereiden lippuluukuilla, päättivät Disney-yhtiöiden edustajat että tehdäänpäs sama lapsille, ja tehdään dinosauruksista niin hienoja että nuo Jurassic Park-dinot näyttävät niiden rinnalla kivikautisilta. Ja niinhän kävi että viitisen vuotta leffaa väsättiin ja saatiin kasaan oikein ”tekemällä tehty” lapsille suunnattu tietokonedinoleffa.

Juoni on kyllä kaikkea muuta kuin omaperäisyyden ylistys. Alussa pikkudino joutuu erilleen omiensa luota ja ajautuu monien vaiheiden saattelemana pienelle, apinoiden asuttamalle saarelle. Apinat kasvattavat fiksuina dinosauruksen kuin oman poikansa, ja oppiihan Aladariksi nimetty dino kunnon tavoille. Ja niinhän sitten käy, että jättimäinen meteoriitti syöksyy maahan. Siis tämä ei ole se meteori mikä suisti hirmuliskot sukupuuttoon, vaan tämä pyyhkäisee mukanaan vain puolet maan elämästä.Aladar perheineen selviää katastrofista, ja lähtevät sitten vaellukselle, jonka aikana he törmäävät isompaan sekalaiseen dinolaumaan, joka on matkalla pesimäpaikkaan, joka on jostain kumman syystä säilynyt ehjänä. Aladar lähtee perheensä kanssa lauman matkaan, mutta matkasta ei ole tulossa mikään helppo. Ensinnäkin verenhimoiset lihansyöjädinot ovat myös säilyneet tuholta, eikä lauman johtaja Kron ole mikään mukava kaveri hänkään.

Niinpä, juoni on kopioitu suoraan ”Maa aikojen alussa”-leffasta, joka tekee kaiken paremmin…no sillä ei ehkä ole tarjota hienoja tietokonedinoja. Kyllähän tässä meni paljon rahaa Disney-porukoilla vessasta alas, sillä mikään ei voisi olla turhempaa kuin saman tarinan kierrättäminen. Harmillista, etten sanoisi.

Disneyn Dinosaurus osasi ärsyttää monella taholta. Suomeksi dubattu versio on todella kökköinen. Ääniksi on valittu Sami Uotila, Minna Haapkylä, Eija Ahvo jne. Alkuperäisten äänien tukemana tämäkin elokuva olisi voinut pudota hiukan paremmin. Muutenkin Dinosaurus pursuaa tyhmiä epäloogisuuksia, joihin edellä mainittu Maa aikojen alussa ei sorru. Oliko apinoita muka dinojen aikaan? Entä voivatko dinosaurukset todella selvitä noin kuun kokoisen meteorin törmäyksestä? Dinosaurus on kyllä siinä mielessä huono leffa, kun ajattelee että sen tekoon kului viisi vuotta.

Dinosaurus viihdyttää ainoastaan vaikuttavien dinojen saattelemana. Juoni on yhtä tyhjän kanssa, jos on Maa aikojen alussa-leffan nähnyt. Joo, pöhköä oli myös sekin että väkivaltaisuutta on lisätty käsittämättömästi elokuvaan, ja se onkin kielletty alle 8-vuotiailta.Jos jotain uutta haluaa tässä elokuvassa bongata, niin kannattaa tarkastaa vain hienot hirmuliskot.Ai niin, elokuvan paras kohta oli eka viisi minuuttia, kun dinot eivät vielä puhu.

nimimerkki: Movie Myers

Arvosteltu: 04.04.2005

Lisää luettavaa