Vaikka elokuva on jo 25 vuotta vanha, se jaksaa viihdyttää ja pelottaa.

19.6.2004 08:46

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Halloween
Valmistusvuosi:1978
Pituus:91 min

Kaikkien pitäisi olla nähnyt tämä elokuva, tai ainakin kuullut siitä. Katsoin tämän ensimmäistä kertaa nelisen vuotta sitten. Jo heti alkumetreillä pelottava musiikki pisti korvaan. Se oli hyvin yksinkertaista pianolla soitettua pimputusta, mutta se todella oli pelottavaa. Elokuvahan tehtiin 70-luvun lopulla ja se aloitti suuren teinikauhu -buumin. Tästä hyvänä esimerkkinä Friday 13th.

Koko elokuvan pelottavuus nojautuu vain pariin asiaan; musiikki, Michael Myers ja ne hyvin kuvatut kohtaukset. Ruumiita ei tule paljoa, eikä verta senkään vertaa. Koko elokuva ei siis perustu tappamiseen, vaan pikemminkin oikean tunnelman luomiseen, ja pelottavuuteen. Vaikka elokuva on jo 25 vuotta vanha, se jaksaa viihdyttää ja pelottaa. Tunnelmasta annan jo pelkästään 2 pistettä.

Michael Myersistä on tullut legenda vuosien mittaan, hänestä 2 pistettä. Viimeiseksi musiikista annan puoli pistettä. Kertakaikkiaan yksi lempileffoistani, jonka jaksaa katsoa aina uudestaan ja uudestaan. Halloween kuuluu nykyään jokaisen leffamiehen/naisen yleissivistykseen.

nimimerkki: Lityanko

Arvosteltu: 19.06.2004

Lisää luettavaa