Timantinkirkkaat kuvat jaksavat mainiosti miellyttää silmää leffan hetkittäin ontuessa.

14.8.2004 18:35

Arvioitu elokuva

Televisiosta tuli harvinaista herkkua leffafriikeille. RKO 281 sopii juuri niille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita elokuvista hieman enemmän kuin normaalisti. Ne, jotka tuntevat elokuvan Citizen Kane, saavat tästä paljon irti, mutta ne, jotka ovat myös nähneet kyseisen elokuvan, saavat sitäkin enemmän. RKO 281 kertoo elokuvan Citizen Kane (suom. Kansalainen Kane) tekoajasta. Sen vaiheista ja juoposta käsikirjoittajasta (Malkovich), jolla on ystävänsä, ohjaaja Wellesin kanssa usein riidanpoikasia.

TV-elokuvan hyvät ja huonot puolet on yhdistetty tähän pläjäykseen. Hyvät ovat ne, että ulkokuoreen on panostettu ja kaikki on pintapuolisesti hiottua. Huonot ovat sitten edellisten asioiden vastakohtia: sisältö ei ole mitenkään päätä huimaavaa, eikä aihetta ole pengottu sellaisella vimmalla, mitä siihen olisi ollut suotavampaa käyttää. Näyttelijät ovat ammattilaisia, mutta Wellesin näyttelijä jää selvästi monen muun jälkeen. Kuten esimerkiksi John Malkovich ja James Cromwell pyyhkivät kenkänsä Scheiberiin.

TV-elokuvaksi lopputulos on positiivisen yllättävä, vaikka niistä perusongelmista kärsitäänkin jossain määrin. Timantinkirkkaat kuvat jaksavat mainiosti miellyttää silmää leffan hetkittäin ontuessa. Nätti paketti.

nimimerkki: Viisas

Arvosteltu: 14.08.2004

Lisää luettavaa