Tehosteosaston pojat ja tuottaja Bruckheimerin actionystävällinen lompakko varastavat pääosan.

12.10.2004 00:24

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Con Air
Valmistusvuosi:1997
Pituus:113 min

Jos laitettaisiin Anna Nicole Smith juoksemaan kilpaa Jessica Simpsonin kanssa ja kuvattaisiin siitä 263-osainen realitysarja, jossa katsojat voivat pudottaa tekstiviestein toisen kilpailijoista joka 263. jaksossa, saataisiin ehkä älyvapaampaa televisioviihdettä kuin mitä Con Air tarjoaa. Joten olkaapa hyvät, narikka on tuolla, aivot sinne lepäämään, ja tuoppia pikku kätöseen, jos aiotte selvitä…

Vaan eipä Con Air niin paha ole. Järkeä siitä ei löydä etsimälläkään, mutta räiskinnässä on jotain miellyttävää, joka saa katsomaan sen jo ties monetta kertaa. Monesti parjattu ja tällä kertaa hevilettiin sonnustautunut Nicolas Cage esittää Cameron Poeta, entistä überkommandoa, jonka on määrä vapautua vankilasta, mutta… Jep, nyt tulee se iso Mutta. Cyrus the Viruksen (itse John Malkovich!) johtama rikollisjoukkio onnistuu kaappaamaan vankikuljetuksen ilmassa. Siitä siis nimi, joka tietenkin olisi pitänyt suomentaa Konnair…

Eiköhän siepatussa lentokoneessa ole sairaskohtauksesta kärsivä Poen paras frendi, siepattu naisvartija ja kasa maailman kovimpia rikollisia. Ja tietenkin itse Bunny-lelu. Poen on siis tartuttava tehtävään, ja unohdettava kotona odottava pikku Casey ja ihan vaimo Tricia. Koneen kulkua seuraavat silmä tarkkana myös John Cusackin esittämä neropatti Vince Larkin ja actionhullu kollega.

John Malkovich taitaa pahiksen velmuilut, ja herran suoritus on jälleen niin upea (kuin tällaisessa rainassa voi olla). Cagekin on hyvä, ja voin vain kuvitella minkälaista sontaa tämä olisi ollut Van Dammen tai Governatorin kera. Muuten maailman päreiksi pistävät tehosteosaston pojat ja tuottaja Jerry Bruckheimerin actionystävällinen lompakko varastavat pääosan.

Con Airissa on nostalgiaa, eikä sen typeryyteen yltyvä loppurämistely verota pojoja. Kyseessä on ok leffa ja John Malkovichin mukanaolo on leffalle elintärkeää. Steve Buscemin Hannibalhemmo sen sijaan on tökerö veto. Onneksi leffan puolessa välissä kuullaan kaikkien aikojen legendaarisin actionkoviksen kommentti: Put… the bunny… back… in the… box!. Noin mahtavaan sitaattiin onkin hyvä päättää revikka, ojentaa kolme pojoa Simon ”Tomb Raider –ohjaaja” Westin jengille ja hakea aivot takaisin narikasta.

Arvosteltu: 12.10.2004

Lisää luettavaa