Täydellinen esimerkki hajanaisesta elokuvasta.

28.1.2008 21:03

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Pretty persuasion
Valmistusvuosi:2005
Pituus:105 min

Pretty Persuasion sijoittuu erääseen Beverly Hillsin eliittikouluun. Mikään lähtökohdista ei ole erityisen kliseinen, mutta ilmeiset viat rakenteessa hyppäävät pian silmille.

Pretty persuasion on täydellinen esimerkki hajanaisesta elokuvasta, jota ei kuitenkaan tohdi keskeyttää yhtä helposti kuin jotain täysin surkeaa tekelettä. Päähenkilöt ovat keskenään lähes samanarvoisia ja puhetta on paljon.

Yritystä mielenkiinnon säilyttämiseksi on kyllä kosolti. Lesbo reportteri, seksuaalinen ahdistelu, rasismi ja monet muut ulottuvuudet käydään läpi. Suurimman osuuden saa teinityttöjen välisen huumorin ja v***lun vaaleanpunaharmahtava raja-alue, jolle on kovin vaikea kuvitella kohdeyleisöä. Aika masentavaa siis. Välillä ollaan niin analyyttisiä ja toisaalta muutamat repliikit ovat kuin South Parkista.

Mikä tämä oikein on? Teinielokuva, puhdas draama vai löysähkö musta komedia? Välistä on jopa hahmotettavissa eri genreihin sopivia ja keskenään liian erilaisia osioita. Taidolla senkin olisi saanut pelaamaan yhteen, nyt mokoma kikkailu vain ärsyttää.

Kuitenkin jonkun verran valoa saadaan loppua kohti, jolloin kauan aavisteltu narsistinen teema pääsee valloilleen, toki kuitenkin liian myöhään. Sortteja on vain liikaa ja jokaista niitä vielä vajaasti.

Hyvästä yrityksestä huolimatta elokuva antaa katsojalle liian vähän seuraamiseensa vaativaan tarkkaavaisuuteen nähden.

nimimerkki: Organismi

Arvosteltu: 28.01.2008

Lisää luettavaa