Tästä on helppo pitää.

28.7.2003 00:12

Arvioitu elokuva

Näyttelijät: ,
Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Siivoton juttu
Valmistusvuosi:1997
Pituus:100 min

Raidiin vastikään tutustuneena Kai Lehtisen rento olemus sai kiinnostuksen tutustua myös muuhun hepun näyttelijäntyöhön. Siivottoman jutun ohjaajana toimii sama mies kuin Raidissakin. Vaikka kyseessä onkin selkeästi humoristisempi juttu niin eipä voi olla panematta merkille yhtäläisyyksiä repliikeissä, sivupersoonien loistossa ja yleisessä huumorissa. Yhtäläisyyksiä löytyy myös näyttelijärintamalla. Samaa porukkaa pyörii kuvioissa melko lailla. YLE:n hommiahan molemmat on.

Kyseinen pläjäyshän tuli joskus TV:stä, mutta jäi katsomatta. Muistanpa kuunnelleeni aikoinaan työpaikalla keskustelua leffasta hiukan kateellisenakin, kun en hoksannut olla silloin TV:n ääressä. Onneksi on olemassa kirjastoja joista voi lainata näitä mainioita tallenteita. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Hyväntahtoiset neropattikaverukset eivät ”alennu” nostamaan työttömyyskorvausta koska ovat mielestään yrittäjiä. Heput keksivät mielestään loistavan bisnesidean. Kaverit tuovat Ruotsista halvalla matonpesukoneen, jolla alkavat pyörittämään Spesiaali-siivous -nimistä yritystä. Monien onnellisten ja onnettomien sattumien kautta töitä alkaakin siunaantua ja homma alkaa pyöriä varsin ”harmaissa” merkeissä. Pienoisessa kokemuksen puutteessa ja suurien linjojen visionääreinä kaverit haukkaavat liian suurta palaa kakusta ja homma suorastaan räjähtää käsiin.

Toimiva kässäri ja loistavaa työtä kaikin puolin. Tästä on helppo pitää jos musta huumori viehättää ja ns. luuserihuumori puree.

Arvosteltu: 28.07.2003

Lisää luettavaa