Tarjoaa mielenkiintoisen aiheen lisäksi Vin Diesel faneille kohtuu menevää actionia.

11.10.2008 22:35

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Babylon A.D.
Valmistusvuosi:2008
Pituus:102 min

Toorop (Vin Diesel) on normaali kaduntallaaja, kunnes hän saa työn Gorsky-nimiseltä pahalta äijältä. Hänen tehtävänään on kuljettaa tyttö nimeltä Aurora (Mélanie Thierry) Venäjältä New Yorkiin. Mutta kuten arvata voi, matka ei suju ongelmitta ja loppujen lopuksi kylmä Toorop joutuu pohtimaan mikä on oikein ja mikä väärin, kenet pelastaa ja kenet jättää kuolemaan. Näillä eväillä alkaa Vin Dieselin seikkailu tulevaisuudessa.

Elokuvan juonen kulku on varsin ennalta-arvattava, mutta se ei periaatteessa haittaa menoa, sillä elokuvan idea on kohtuu mielenkiintoinen ja Auroran hiljalleen ilmeneviä kykyjä on kiintoisaa seurata. Vin Diesel on kova jätkä. Dieseliä ei pysäytä ohjukset, luodit, saatika sitten nyrkit. Auroraa näyttelevä itselleni tuntematon Mélanie Thierry tekee ihan mukiin menevän roolisuorituksen, ilman mitään suurempia huomautuksia ärsyttävyydestä tai muusta sellaisesta. Elokuvan dialogi ei ole mitään erikoista, mutta ei se oikeastaan ärsytäkään. Kuten aikaisemmassa arvostelussa sanottiin, elokuva tarjoaa muutamia hienoja kohtauksia visuaalisesti (kuten esimerkiksi helikopterista kuvattu metsämaisema ja maantie keskellä autiomaata). Myös tulevaisuuden karu tunteeton maailma on kuvattu melko hyvin, jopa hieman koskettavasti eräässä sukelluslaivakohtauksessa (Kiitos Mélanie Thierryn).

Babylon A.D. ei ole mikään erikoinen elokuva, mutta tarjoaa mielenkiintoisen aiheen lisäksi Vin Diesel faneille kohtuu menevää actionia. Elokuvasta huomaa kyllä, että siitä on leikattu hieman liian monta kohtausta pois, mikä jättää tyhjän olon toisissa paikoissa.

Arvosteltu: 11.10.2008

Lisää luettavaa