Tämäkin kausi päättyy kesken ja vielä isommalla WTF-nuotilla.

20.5.2015 21:44

Chester’s Mill on ollut loukussa jo pidemmän aikaa. Kaupunkia hallinnoi Big Jim Rennie (Dean Norris) kieroin menetelmin ja psykopaatin määrätietoisuudella. Kaupunkia ympäröi läpitunkematon kupu joka vaikuttaa paitsi elämään ja yhteiskuntaan myös ihmisiin. Aikuisien juoniessa ja riidellessä aiheesta ja vallasta nuoriso Joe McAlisterin (Colin Ford) ja Norrie Calvert-Hillin (Mackenzie Lintz) johdolla urkkii selville kupuun liittyviä asioita. Sanomattakin on selvä että jokainen vastaus herättää kaksi uutta kysymystä. Lyhyesti sanoen tilanne on pähkähullu ja apokalyptiset enteet eivät paranna kenenkään mielialoja. Dale Barbara (Mike Vogel) puhtaan kovanaaman menetelmin tasapainottelee eri ryhmien välillä.

Ensimmäinen kausi [I]Kuvun alla[/I] päättyi hieman vinksahtavasti, mutta toisen kauden jatkaessa tilanne ei muutu yhtään sen helpommaksi. Ruokatarvikkeista alkaa olla pula, ekosysteemi antaa omat ongelmansa ja lisäksi muistinsa menettänyt nuori nainen (Grace Victoria Cox) löytyy kuvun sisältä. Lisäksi Rebecca Pine (Karla Crome), paikallisen High Schoolin opettaja omaa tieteellisen mielenlaadun. Hyvässä [B]ja[/B] pahassa. Junior Rennie (Alexander Koch) kulkee omaa tietään kahden ääripään välissä ja tämän setämies Sam Verdreaux (Eddie Cahill) omaa omia intressejä tilanteeseen ja on myös pätevä. Synkeiden hetkien lisäksi koetaan myös hyviä yllätyksiä kun ihmismielen hyvät puolet saavat tilaisuuden loikata esiin. Käänteiden seurauksena kuvun kokonaiskuvaa päästään näkemään myös ulkopuolelta.

Dean Norris johtaa isoa hahmokaartia Big Jim Rennien roolissa ja käsikirjoitukset toimivat aika hyvin. Erityisen mielenkiintoista on huomata kuinka edellisellä kaudella häikäilemättömäksi toimijaksi osoittautunut poliitikko joutuu tekemään tiliä menetelmiensä kanssa. Alexander Kochin tulkinnassa Junior Rennie kulkee tunteidensa voimalla ja ovelampien juonijoiden tönimänä, mutta hän ei kulje ballistista rataa. Colin Ford ja Mackenzie Lintz ovat sitä pätevää nuorisoa ja Grace Victoria Cox mystisenä ikäkumppanina antaa vahvistusta. Eddie Cahill on paholaismaisen suostutteleva ja hienovarainen kelmi jolla on omat motiivinsa. Mike Vogel on se kyvykäs kovanaama jonka uskollisuus on monen tahon intressinä. Kokonaisuutena näyttelijät ovat rooliensa tasalla ja hahmotkin kehittyvät eteenpäin.

Kokonaisuutena toinen kausi [I]Kuvun alla[/I] kehittää hahmojaan pidemmälle ja saa juonenkin toimimaan. Mitään suurta draamaa ei käydä ja kerronta ei liimaa ruutuun, mutta toteutus ja tarina toimii. Ilmiselvästi Stephen King ja muut humut ovat päässeet kärryille ja nyt ohjaavatkin sitä. Kaikki [I]Kuvun alla[/I] kykkivät hahmot ovat päässeet risteyskohtaan ja sama pätee sarjaan itseensä. Kolmas kausi määrää tulevaisuuden mikä muodostuu [I]Kuvun alla[/I]. Se on joko menestys tai perikato, sillä tämäkin kausi päättyy äärimmäisen kesken!

Arvosteltu: 20.05.2015

Lisää luettavaa