Tämä piristysruiske toimii pahimpaankin päivään.

25.11.2008 14:38

Arvioitu elokuva

Alkuperäinen nimi:Monty Python Live at the Hollywood Bowl
Valmistusvuosi:1982
Pituus:77 min

Monty Python Hollywoodissa Live Show on kuvattu 80-luvun alussa. Lentävä Sirkus tv-sarja ja Holy Grail, ja Life of Brian on jo tehty tässä vaiheessa. Ryhmällä on siis pakassaan kaikki parhaat sketsit ja lisäksi John Cleese, Michael Palin ja kumppanit ovat todella iskussa. Osa ohjelmistosta tulee kankaalta, mm. Filosofien jalkapallo-ottelu, ja aivan mahtava Silly Olympics, Ministry of Silly Walksia unohtamatta. Väliin on lisätty vielä Lentävästä Sirkuksesta tuttuja Terry Gilliamin animaatiota. Laulujen puolelta kuullaan traaginen tarina paljastustarina The Lumberjack Song ja The Bruces’ Philosopher Song. Yleisö on riemuissaan, vaikka määrästä päätellen osa ei varmaan edes näe lavalle asti.

Pokka pettää herroilla pariin otteeseen, mutta se ei menoa haittaa. Monty Python Hollywoodissa on sen verran tiukka paketti, että jos haluaa pikakurssin herrojen sketseistä tai vaikka kaikki sketsit olisivat entuudestaan tuttuja, tämän kanssa ei voi mennä metsään!

Mukana on lisäksi materiaalia, mitä Lentävässä Sirkuksessa ei koskaan nähty. Shown edetessä yrittää miettiä kuka Pythoneista olisi paras, mutta päätöstä on mahdoton tehdä, sen verran loistavia he vain ovat ja suu kääntyy hymyyn, vaikkei sketsi ole vielä edes alkanut. Ainoastaan muutama herra Idlen tähdittämä sketsi ei kirvoita samanlaisia nauruja, kuin monet muut, jos jotain negatiivista tästä tykityksestä on pakko sanoa.

Kaikille komediaryhmille esiintyminen elävän yleisön edessä ei varmasti toimi, mutta nämä sedät ovat ihan omassa elementissään, ja miksipä ei – yleisö huutaa kuin rock-konsertissa konsanaan.

Tämä piristysruiske toimii pahimpaankin päivään ja mikä parasta, vaikka sen nauttisi useampaan otteeseen, ei vaikutusteho laimene!

Arvosteltu: 25.11.2008

Lisää luettavaa