Tämä kuuluu ikimuistoisimpiin ja parhaimpiin Disney-elokuviin.

12.10.2008 14:48

Alkuperäinen nimi:DuckTales the Movie: Treasure of the Lost Lamp
Valmistusvuosi:1990

Miten tätä voi olla unohtamatta? Tämä on (sarjan lisäksi) jäänyt hyvin mieleen pikkupojan ajoista lähtien. Voisi tosiaan nykypäivänä luulla, että kyseessä on jokin rahastusleffa, mutta sitä en usko, kun näin monien vuosien jälkeen tämän uudestaan.

Tässä siis Roope Ankka ja hänen veljenpoikansa Tupu, Hupu ja Lupu sekä Heimo Huima ja Tepa ovat saapuneet aavikolle löytääkseen Collie Baban aarteen. Sen löydettyä he saavat myös käsiinsä mystisen taikalampun, joka pitää tietenkin sisällään hengen. Mukana on myös heitä jahtaava Merlock-velho, jolla on pahat mielessä, jahka saa lampun käsiinsä.

Elokuvan laadussa ei ole moittimista. Se on myös kaikin puolin jännä ja hauska animaatio. Ainut versio, jonka olen koskaan nähnyt, on tämä suomalainen dubbausversio, missä löytyy paljon hyviä suorituksia, mm. Pekka Autivuori Roope Ankan äänenä.

Tämä kuuluu ikimuistoisimpiin ja parhaimpiin Disney-elokuviin. Vaikka leffa ei vedäkään ihan vertoja Aladdinille, Leijonakuninkaalle ja muille samankaltaisille, se on niitä jotka minä hyväksyn oman Disney-kokoelman parhaimpien kastiin. Suosittelen niille, jotka ovat nähneet sarjan, mutta jättäneet tämän välistä!

Arvosteltu: 12.10.2008