Ryhmä brittisotilaita on harjoituksissa Skotlannin metsissä, missä he törmäävät joukkoon verenhimoisia ihmissusia. Sotilaat pakenevat hylättyyn maataloon, jolloin käynnistyy raaka ja armoton selviytymiskamppailu.
Tämä elokuva on yksi parhaimmista näkemistäni elokuvista, ehdottomasti. Dog Soldiers ei tarjoa mitään suurta juonta tai filosofista keskustelua, mutta miksi pitäisi? Tämä on täysiveristä taistelua eloonjäämisestä, sotilaat taistelevat kaikella mitä käsiinsä saavat (esim. tuliaseita, veitsiä, miekkaa, kameraa (?), jopa paljaita käsiä). Dog Soldiers on puhdasta survivalia, jossa sotilaat vajoavat yhtä raivokkaiksi ja raakalaismaisiksi kuin vastustajansakin.
Sean Pertwee tekee loistavaa työtä kersanttina, joka voisi syödä nauloja ja tulostaa kettinkiä. Liam Cunningham vakuuttaa myös ihanan v-mäisenä upseerina, jota tekee oikeasti mieli piestä. Kevin McKidd on myöskin mainio sotamies Cooperina. Muutkin (harvat) roolit on täytetty hyvin, mutta elokuvan hilpeimmästä roolisuorituksesta vastaa kyllä Darren Morfitt sotamies Spoonina, joka on ryhmän eittämättä kovin hahmo (mitä todistaa nyrkkitappelu ihmissuden kanssa. Upea kohtaus, muuten).
Elokuvan piristävin puoli on ehdottomasti se, ettei tietokoneita ole käytetty ollenkaan. Siis ei missään kohtauksessa. Sudetkin ovat oikein vanhan koulukunnan tyyliä, maskeja ym. Selvästi pelottavampia otuksia, kuin CGI-kummajaiset, jotka ovat enemmän ikävystyttäviä.
Mukaan on myös mahtunut oikein sysimustaa huumoria (haavoittunut paikataan pikaliimalla, esim.) joka ainakin allekirjoittanutta huvitti kovasti. Kovin vitsi on kylläkin leffan Matrix-lausahdus, jota en tässä mainitse, tajutkaa se itse kun leffaa katsotte.
Dog Soldiers on onnistuneimpia elokuvia koskaan, ja jokaisen toimintakauhuelokuvien ystävien kuuluu nähdä se. Taattu kulttiteos.
nimimerkki: Jumikuppa