Sopii mainiosti elokuvamaratonin alkupalaksi.

11.9.2009 22:34

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Warlock
Valmistusvuosi:1989
Pituus:90 min

Noita Warlock (Julian Sands) odottaa teloitustaan. Yrmeä Redferne (Riachard E. Grant) on saanut hänet kiinni, mutta jokin omituinen oikku aika-avaruudessa paiskaa molemmat tulevaisuuteen. Redfernen apuna on Kassandra (Lori Singer), joka joutuu Warlockin uhriksi, joten takaa-ajoa on luvassa.

Steve Miner ei ole mikään elokuvahistorian merkkinimi, mutta hänellä on tarpeeksi kykyjä viihdyttävän fantasiaseikkailun luomiseen. David Twohyn käsikirjoitus tietää tarinan absurdit lähtökohdat ja tuo mukaan hienoista komediaa, vaikka vaikutelma muuten pyrkii tyylittelemättömään realismiin. Tehosteet ovat toimivia silloin harvoin kun ne ovat käytössä.

Richard E. Grant takkuletteineen, turkiksineen ja arkaaisine englanteineen on sovelias sankariksi joka ei kuitenkaan ole voittamaton ja heikkouksia vailla. Lori Singer on kaunistus, mutta ei kuitenkaanb täydellisen avuton sellainen ja on useita kertoja elintärkeänä apuna sankarille. Lain edustajien yhteistyö on siis toimivaa ja asiaa parantaa juurikin se että molemmat ovat tarpeellisia päämäärän saavuttamiseksi.

Julian Sands nimiroolissa on erinomainen. Nautinnollisen siistiä brittienglantia kommentoiva ja mahtavalla poninhännällä varustettu kelmi herättää pelkkää karismakylmää ja onnistuu olemaan myös uhkaava. Lyhyesti sanoen Sandsin suoritus nostaa roistoriman korkealle ja myös ylittää sen suorastaan pilkallisella helppoudella.

Kokonaisuus on varsin kevyt, mutta pysyy kiinnostavana loppuun asti ja mukana on todella karismaattinen roisto mikä on aina bonusta ja kun hyviksetkin ovat toimivia ei henkilögallerian suhteen ole valittamista. Kevyt, viihdyttävä elokuva ja sopii mainiosti elokuvamaratonin alkupalaksi.

Arvosteltu: 11.09.2009

Lisää luettavaa