Sarja ei ainoastaan keskity nuorison lukio-elämään, vaan kertoo myös todentuntuisesti aikuisten maailmasta.

20.3.2008 08:00

Kuvitteellisessa pikkukaupungissa, Tree Hillissä asuvat velipuolet Nathan (James Lafferty) ja Lucas Scott (Chad Michael Murray). Poikien Dan-isä (Paul Johansson) jätti Lucasin äidin tämän tultua raskaaksi heti lukion jälkeen. Pian Dan kuitenkin tapasin Debin, joka kohta odotti Nathania. Veljekset eivät ole missään tekemisissä keskenään. Kun Nathanin koripallovalmentaja Whitey (Barry Corbin) pyytää Lucasia liittymään joukkueeseen, ei törmäyksiltä vältytä.

One Tree Hill on ehdottomasti katsomisen arvoinen sarja. Se kertoo hienosti kahden nuoren miehen hyvin erilaisista, mutta silti niin samanlaisista maailmoista, joihin liittyy niin vanhempien kahnauksia kuin myös nuorten neitojen aiheuttamia sotkuja. Tunteet pelissä menee rohkeasti normaalia teinisarjaa syvemmälle ja nostaa esiin hienoja aiheita ja asioita. Hienoa on myös se, että sarja ei ainoastaan keskity nuorison lukio-elämään, vaan kertoo myös todentuntuisesti aikuisten maailmasta.
Yksi hienoimpia tarinalinjoja on Danin pakkomielteinen yritys saada pojastaan parempi, mutta silti todistaa ettei Nathan ole ikinä häntä itseään parempi. Nathanin ja Danin suhde on ristiriitainen ja mutkikas. Dan ruoskii poikaansa yrittäen saada tästä parempaa, mutta samalla lytistää tämän itsetunnon maanrakoon.
Toinen, joka tässä on nyt pakko mainita on Lucasin ystävän Jaken (Bryan Greenberg) ja tämän pienen tyttären tarina. Bryan Greenberg esittää hienosti mukavaa yksinhuoltaja isää ja Jenny – tytär on todella suloinen. Hieman harmittaa, ettei heille annettu enemmän aikaa ruudulla.

Nathan ja Lucas Scottia esittävät James Lafferty ja Chad Michael Murray pelaavat hyvin yhteen ja tuovat uuden näkökulman veljesrakkauteen ja nuorten miesten tunne-elämän ylä- ja alamäkiin. Vaikkakin Laffertyn Nathan- hahmo kasvaa sarjan edetessä positiiviseen suuntaan, aika ajoin Nathan tuntuu väkisin tehdyltä ja hieman pakonomaiselta. Jaksan kuitenkin uskoa, että Lafferty kehittyy näyttelijänä ja jään innolla odottamaan mitä kundista löytyy seuraavaksi tuotantokaudeksi.

Hienoja suorituksia löytyy myös nuorista naisista. Välillä ärsyttävääkin Brookea esittävä Sophia Bush ei voisi vetää rolliaan paremmin ja särmikään Peytonin esittäjä Hilarie Burton on myöskin mainitsemisen arvoinen.
Myöskään aikuiset eivät tuota pettymystä. Paul Johansson on suorastaan vastenmielinen hirviö-isänä ja kunnollista Ketih- veljeä esittävää Craig Shefferiä saa kehua estottomasti.

Itse sarja ei saa ainakaan tältä arvostelijalta sen kummempaa kritiikkiä, mutta DVD – julkaisusta on pakko sanoa. Äänentoisto on surkea ja ekstrat pettymys.

Arvosteltu: 20.03.2008

Lisää luettavaa