Pilkkakirves alkaa Brianin syntymästä ja loppuu tämän kuolemaan.

2.12.2002 21:11

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Life of Brian
Valmistusvuosi:1979
Pituus:94 min

Täyttä Monty Pythonia alusta loppuun! Se on aivan totta. Pilkkakirves alkaa Brianin syntymästä ja loppuu tämän kuolemaan. Kuoleman partaallakin vielä lauletaan ironisesti: ”Always look at the bright side of life.” eli katso elämää iloiselta kantilta, kun juutalainen itsemurharyhmä onnistuu Brianin vapautuyrityksessä vain murhaamaan itsensä. Tämä on Pythoneiden toinen ja toiseksi paras elokuva sillä edes tämä komedian huipentuma ei pärjää Monty Pythonin hullulle maailmalle.

Tämä elokuva sijoittuu Jeesuksen aikuiselle ajalle jossa eli tavallinen mies nimeltä Brian. Perinteisesti on luvassa sketsiviihdettä jossa monissa rooleissa koheltavat hävyttömän hauskat Monty Pythonit. Henkilöiden luonteet ovat hulvattomat: Pontius Pilatus jolla on R-vika ja sen takia hänen vartijoillaan on naurussa pidättelemistä, Kullius Karmius Pontius Pilatuksen S-vikainen kaveri.

Brianin äiti joka ei pojastaan ihmeempiä odota ja väittää että roomalainen sotilas raiskasi häntä vain vähän aluksi kun Brian siitettiin sekä tyrmässä oleva vanki joka sanoo antavansa mitä tahansa kunhan joku sylkäisisi hänen päälleen. Nämä ja monet muut henkilöt sekä mahtuu joukkoon avaruusaluskin tekevät tästä elokuvasta oikean nautinnon.

Äänensä saa nauraa takuuvarmasti käheäksi. Tämäkin elokuva todistaa ettei menestystä saa pelkällä isolla budjetilla. Kaikki mitä tarvitsee on hyvät näyttelijät sekä kekseliäitä vitsejä. Kukaan ei voi olla pitämättä tästä. Nyt kun kaikki Monty Python-elokuvat on julkaistu DVD:llä täytyy jäädä odottamaan Monty Pythonin lentävä sirkus TV-sarjaa julkaistavaksi.

Arvosteltu: 02.12.2002

Lisää luettavaa