Päättää Hostel trilogian kohtalaisen viihdyttävästi, mutta terävin terä alkaa olla jo vähän ruosteessa.

15.1.2012 22:43

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Hostel: Part III
Valmistusvuosi:2011
Pituus:88 min

James Wanin ohjaaman Saw-trillerin (2004) jälkeen alkoikin tulla melkoiseen tahtiin runsaalla gorella hyöstettyjä kauhuelokuvia. Yksi tälläinen tapaus on Eli Rothin ohjaama ja Quentin Tarantinon tuottama Hostel (2005), joka kertoi kaveriporukan matkasta Slovakiassa. Yllätyshitiksi osoittautunut sadistinen Hostel suorastaan huusi jatko-osaa ja sellainen valmistui pari vuotta myöhhemmin, jälleen Eli Rothin ohjaamana ja Quentin Tarantinon tuottamana: nimellä Hostel Part II. Idea säilyi melko samanlaisena. Ainoastaan ensimmäisessa osassa ollut poikaporukka korvattiin nuorilla naisilla ja sadistisia kohtauksia vietiin astetta julmemmalle tasolle. Nyt trilogiaksi asti ennättanyt Hostel-sarjan uusin osa Hostel: Part 3 julkaistiin muutamia kauhufestareita lukuun ottamatta suoraan DVD-levitykseen. Eli Roth pysyttelee tällä kertaa vain käsikirjoittajan ja tuottajan hommissa. Ohjaajana häärii ennenkin Hostel-tiimissä mukana ollut ja kauhuelokuvien parissa työskennellyt Scott Spiegel.

Hostel:Part 3:sen tarinassa ollaan siirrytty Slovakiasta-Las Vegasiin. Scott (Hallisay) on menossa viikon kuluttua naimisiin ja hänen paras ystävänsä Carter (Pardue) järjestää kahden muun kaverin Justinin (Hensley) ja Miken (Stone)kanssa Scottille polttarit Las Vegasissa. Ilta käynnistyy tylsästi eräällä casinolla, mutta pian porukka saa vihiä hieman kaupungin kupeessa sijaitsevasta uudesta yökerhosta. Seuraavana aamuna hotellihuonessa kukaan ei tunnu muistavan edellisestä illasta mitään ja Mike on kadonnut jälkiä jättämättä. Samaan aikaan eräs Ukrainalainen pariskunta herää oudossa kalterihäkissä.

Hostel: Part 3 on viihdyttävä jatko ja toivottavasti (päätös) Eli Rothin luomalla tarinalle. Tarinan siirtäminen Slovakiasta- Las Vegasiin voikin tuntua aluksi hieman hölmöltä idealta. Tarinaan on selkeästi haettu vaikutteita ensimmäisestä Hangover-Kauhea kankkunen elokuvasta, joista kertoo polttarit Las Vegasissa ja lievä muistinmenetys seuraavana aamuna. Tunnelma pysyy jälleen sopivan ilkeänä ja pieni annos huumoria antaa hyvän potkun kyljelle.

Seuraava kappale SPOILAA hieman juonta.

Uutena tässä tarinassa nähdään miten Elite Hunting Clubin maksavat asiakkaat katselevat teatterin tapaisessa salissa miten heille valittuja uhreja kidutetaan ja he saavat myös valita tekotavan miten haluavat uhria satuttaa. Kidutuskohtauksissa ei aivan mennä edellisen osan tasolle. Tälläkin kertaa tosin on luvassa sopivan inhottavaa meininkiä: mm ihon repimistä naamalta, ihmisen syöttämistä torakoille ja ihmisen ampumista juosilla lähietäisyydeltä. Loppu puoli elokuvasta onkin enemmän vain väkivaltamättöä, juoksemista ja arvailua kuka kuolee seuraavaksi ja millä tavalla. Parin juonenkäänteen voimalla tietenkin.

Näyttelijäporukka ei nyt mitenkään juhli rooleissaan. Monien sivuroolien veteraani Thomas Kretschmann ja Chris Coy ovat sopivan sadistiset Elite Hunting Clubia pyörittävinä jäseninä. Kip Pardue, Brian Hallisay, Skyler Stone ja John Hensley ovat perus porukka pitämässä hauskaa, mutta joutuvat hieman väärään paikkaan väärään aikaan.

Kokonaisuutena Hostel: Part 3 päättää Hostel trilogian kohtalaisen viihdyttävästi, mutta terävin terä alkaa olla jo vähän ruosteessa. Tähän olisi todellakin hyvä päättää Elite Hunting Clubin ihmismetsästyskausi.

Arvosteltu: 15.01.2012

Lisää luettavaa